Toen ik zojuist thuiskwam nam ik een ijskoud biertje. Eigenlijk ben ik geen bierdrinker – ik ga voor de flessen wijn maar vanavond vond ik het wel even lekker. Op de een of andere manier krijg ik er altijd een enorm gezond idee bij. Het idee dat je vloeibaar bruin brood drinkt vind ik een buitengewoon positieve gedachte.

Hetzelfde goede gevoel heb ik ook altijd bij wijn. ‘Al die druiven die erin verwerkt zijn, daar kan geen fruitmand tegenop’ roep ik graag en soms dwing ik mezelf dan ook om stevig door te drinken, teneinde aan de broodnodige vitaminen te komen.

Goed, dit is wel weer een beetje treurige aanhef en ik schilder mezelf af als een soort sneue alcoholiste terwijl dat absoluut niet het geval is. Nee, echt niet! Ik ben dol op alcohol maar ik kan gemakkelijk een dag of 2 zonder 😉

Ik had eigenlijk een serieus stukje willen schrijven, iets met enige diepgang maar ik merk aan de toonzetting dat dat er niet inzit vanavond.
Daarom heb ik besloten vandaag maar eens wat leuke foto’s te posten, als opvulling. Zeg maar. Ook zo’n uitdrukking die heerlijk opvult. ‘Zeg maar.’ Je hoort het mensen te pas en te onpas zeggen en soms zeggen ze het ZO vaak dat je het niet eens meer hoort. Dan ben je het al helemaal gewend. Zeg maar.

Ik ga niet bij alle foto’s uitleg geven want ik hou er zelf nooit zo van als mensen mij eindeloos lang gaan vervelen met verhalen over hun foto’s in de trant van:
‘Hier staat Gerrit, naast dat ezeltje, leuk he?’
‘Wie is nou Gerrit en wie is het ezeltje?’ wil ik dan wat hatelijk vragen maar dat doe ik niet natuurlijk. Nee, ik zit me dan gewoon te verbijten.

Enige uitleg ga ik dus niet geven maar ik wil over één foto wel wat vertellen: ik was gewoon ontroerd toen ik eergisteren een lange fietstocht maakte (30 kilometer!) en ik een papa- mama- en babyzwaantje tegenkwam. In een slootje. Ma voorop en pa sloot de achterhoede. Ik neem tenminste aan dat het in die volgorde was. Ik heb een hele tijd aan de kant gezeten en ze gade geslagen terwijl ze majestueus over het water gleden. Het was prachtig.
Genoeg sentiment. Ik ga nog wat granen halen. Of misschien wel meteen aan de druiven 😉
Binnenkort een stukje met wat meer diepgang. Ik wil dat nou echt eens gaan proberen. Moet toch eens lukken want anders wordt het wel heel beschamend al met al.