Zondagavond  06-07
Rest van de avond thuis. Pannenkoeken gebakken. Met moe op bed naar film gekeken, mannen keken voetbal. Dook er op tijd in, kon natuurlijk weer niet slapen. Vast van alle emotie vanwege de Tall Ships.

Maandag 07-07
Moest thuis werken vandaag. Ouders stad in, hele middag gewerkt. Met dat mooie weer. Vreselijk. Moe bood aan om te koken, lekker. Verheug me er nu al op.

Hond is door een bij in haar bek gestoken. Is al de zoveelste keer. Ze ging als een dolle met snuit over de grasmat. Leert ze het dan echt nooit? Vraag me soms af of ze wel goed wijs is.

Dinsdag 08-07
Moeder had het over bosuitjes. Meende oprecht dat ze uitjes naar het bos bedoelde. ‘Ik ben dol op bosuitjes’, kirde ze.
‘Mmmwah,’ antwoordde ik. ‘Dat gedoe met die teken, daar hou ik niet zo van’. Moe staarde me verwilderd aan.
Naar stadje toe. Stond veel wind. Bami gemaakt. Kregen ’s avonds bezoek. Naar voetbal gekeken, Brazilië-Duitsland. Heb te doen met de Braziliaanse trainer. 7-1 – dit heeft, denk ik, niemand voorspeld. De bookmakers lachen zich natuurlijk suf – ze hoeven nu geen cent uit te keren.

Woensdag 09-07
Ouders gingen naar huis. Gewerkt. Was rustig. Na ’t werk met nichten gebarbecued, samen voetbal gekeken. Nederland verloor. Toch een beetje jammer.

Donderdag 10-07
Gewerkt. Was mooi weer. Na ‘t werk kwam vriendin M. met kleine Sam op bezoek. Hij huilde 3 uur onafgebroken. ‘Doe een klein beetje rosé in z’n flesje’ opperde ik maar dat wilde ze niet. ‘Rood dan?’ suggereerde ik maar ook dat was geen optie.

Vrijdag 11-07
Prachtig weer. Moest eigenlijk wat in huis doen, kon me er niet toe zetten. Lange fietstocht gemaakt. Naar Arum en Achlum en nog een paar –um’s.  In Kimswerd wat gedronken. Twee vrouwen zaten verderop. ‘Ik heb medelijden met ze’, zei de een tegen de ander. ‘Ik heb echt met ze te doen. Gebukt gaan onder deze complexen is niet gemakkelijk lijkt me’.
‘WAT voor complexen?’ wou ik vragen. Mocht niet van manlief.

Heb probleem met printer. Ding weigert uit te lijnen. Was duur ding en is nog geen 2 jaar oud. Weet zeker dat ze die dingen expres zó bouwen dat ze maar kort meegaan.  Heb gebeld naar de fabrikant, HP. ´Als u geen originele inkt gebruikt kunnen we u niet helpen´ zei de telefoniste. Ze klonk alsof ze een gaap onderdrukte.
´Maar als ik nu originele inkt koop ben ik weer 80 euro kwijt en misschien ligt het daar helemaal niet aan´, antwoordde ik.
´Dat is zo’, was ze met me eens. ´Een nieuwe printer kopen is misschien het beste.´
‘Maar dan nooit meer van HP’, wou ik haar toesnauwen maar bedacht me. Dat meisje zit daar waarschijnlijk ook niet voor haar lol.

Zaterdag 12-07
Boodschappen in Franeker gedaan. In de tuin uren bezig geweest met printkop. Heb ´m handmatig schoongemaakt. Eerst instructiefilmpje op YouTube bekeken. Printer doet ´t nu weer redelijk. Meer dan halve literbak Malaga-ijs naar binnen gewerkt. Popcorn gebakken. Hoefde daarna geen warm eten meer. Ook geen salade. Alleen nog maar rosé.

00.40 uur. Ga slapen. Ben beetje gaar. Zal vast door de warmte komen.

Zondag 13-07
Bezig bagage te pakken. Over een paar dagen zit ik weer in het vliegtuig. Ben me geestelijk aan het voorbereiden. Haat vliegen. ‘Kalm blijven, kalm blijven’ krijst constant een hysterisch overslaand stemmetje in mijn hoofd. Ouders gaan niet mee, kan me dus niet aan hen vastklampen.

Zojuist ACHT vliegen in keuken doodgeslagen. ACHT. Hoe komen er acht vliegen in mijn huis? Vreselijk. Ook dat nog. Wat een ellende.