Bron: Pixabay

Bron: Pixabay

En ik altijd maar denken dat ik een sprankelende, creatieve, net ‘iets-anders-dan andere’  geest had. Dat ik een beetje een outsider was voor wat betreft creatief denkvermogen. De Trieste Middelmatigheid, daar was ik aan ontsnapt. Mijn Geest was Uniek. Leuk. Anders. Vooral Anders.

Dacht ik.

God, wat bleek ik me vergist te hebben. Hoe kan een mens zich zo vergissen in zichzelf. Ik ben, voor zover mogelijk, nog meer doorsnee dan doorsnee. Niks Creatieve Geest. Niks Sprankelende, Bruisende, Aparte, Anders-Dan-Andere Geest. Ik hoor thuis in het rijtje van Buitengewoon Middelmatig. Hoe treurig. Als mensen me vroeger het etiket ‘Knettergek’ opplakten (en dat is wel eens gebeurd!) beschouwde ik dat als compliment. Het bleek een illusie te zijn. Helaas.
Ik behoor namelijk tot 98% van de bevolking waarvan de geest heel gewoon werkt terwijl ik altijd dacht en hoopte dat ik bij die kleine groep hoorde die net even iets anders was.

Hoe weet ik dit allemaal? Ik deed laatst het onderstaande testje. Ik deed het echt serieus, maakte de rekensommetjes (nee, ik had er nog net geen pen en papier bij nodig ;-)) en was een en al concentratie. De uitslag van het testje was vrij onthutsend en eerlijk is eerlijk, ook een beetje teleurstellend.

Omdat ik ‘m toch wel leuk vond (paradoxaal genoeg!) plaats ik het testje hier. Probeer hem voor de aardigheid eens, hij duurt niet lang en is niet moeilijk.

Het is heel simpel: volg de instructies en beantwoord elke vraag in je hoofd. Werk de vragen één voor één af, zo snel als je kunt. Ga niet naar de volgende vraag voordat je de eerdere vraag beantwoord hebt! (Je hoeft de antwoorden niet op te schrijven).
Komt ‘ie:

Hoeveel is:

15+6

3+56

89+2

12+53

75+26

25+52

63+32

Moeilijker dan dit wordt het echt niet, hou nog even vol!

123+5

YES, we zijn er!!! Denk nu aan een gereedschap en een kleur.

Heb je al iets in gedachten? Gewoon een stuk gereedschap en een kleur?

Dan mag je naar beneden scrollen
Niet te snel!!

Naar beneden!!!

Nog even…..
 

Dacht je ook aan een Rode Hamer ??

Zo niet, dan ben je één van de 2% van de bevolking waarvan de geest aanzienlijk anders is dan die van de meeste mensen..

98% van alle mensen denkt namelijk aan een Rode Hamer !

————————————-

Dat was ook mijn antwoord. Ik dacht ook aan een Rode Hamer. En dat betekent dat ik in elk geval NIET bij die 2% hoor waarvan de geest aanzienlijk anders is dan die van de meeste mensen.

Ik ben dus een Gewoon Middelmatig Mens.
En ik maar denken…..
Ach ja.