Broertje,

Even vlug een berichtje tussendoor. De klok begint te tikken jongen. Dat weet je zelf ook wel ja. Het is nu al 2 juni en dat betekent dat we nog 25 dagen te gaan hebben.

Op de 27ste is het precies een jaar geleden dat je ons verliet. Pap, mam en ik zijn nu nog meer dan voorgaande maanden (voor zover dat mogelijk is natuurlijk!) met je bezig en we zeggen steeds dingen als: ‘vandaag een jaar geleden haalden we nog een pizza en die vond Walter zo lekker’ of ‘gisteren een jaar geleden kreeg hij zijn laatste chemobehandeling.’

We willen niet dat het al een jaar geleden is Knol. We willen niet dat we nu in jaren moeten gaan denken. Weken vonden we okay, maanden: vooruit dan maar. Zolang we weken of maanden konden zeggen voelde het alsof je laatst nog bij ons was. Nu we jaren moeten gaan zeggen… ik wil er niets eens aan denken.

Toch ben je soms zo ontzettend dichtbij me en ik WEET gewoon dat je me laatst iets duidelijk probeerde te maken. Dat was toen ik van je droomde, weet je nog? Het was een geweldige droom en Knol: ik werd zo blij wakker! Ik droomde dat ik hier, in mijn eigen huis, op de bank naar tv keek, samen met pap en mam. Er was een uitzending over Suriname. Het Onafhankelijkheidsplein kwam in beeld en er trok een stoet lachende en dansende mensen voorbij. Het beeld zoemde in op een jongeman die daar in de stoet mee danste. ‘Dat lijkt Walter wel mam’ zei ik tegen onze moeder die ook ingespannen naar het scherm tuurde. Het beeld zoemde nog meer in en de jongeman draaide zich om. Hij keek VOL in de camera en lachte en zwaaide uitbundig. JIJ was het. Toen ik wakker werd wist ik: waar je nu ook bent, je bent gelukkig.

En nu, elke avond als ik ga slapen, hoop ik dat ik weer van je droom. Lachend en dansend. Je hoeft niets te zeggen. Zwaai maar naar me, dat is voldoende.

Ik hou van je.

P.s.
Met dit filmpje zijn we zo ontzettend blij Knol. Dank zij oom D. hebben we geweldige beelden van je. Als je hem daar tegenkomt, wil je hem onze hartelijke groeten doen? En hem vertellen hoe blij we met de film zijn?

Dag Knol
xxx