Bron: PixabayZondag 14-06
Ben beetje misselijk nu. Heb drie ons kalfslever naar binnen gepropt. Drie ons! Is gewoon beestachtig. Was wel verschrikkelijk lekker, ga het vaker eten. Zit ook veel vitamine B in. Weet niet welke B, 6 of 12. Ga dat straks even uitzoeken.

Snap trouwens niet dat de aardbeien nog steeds zo duur zijn. Waarom moeten we meer dan 8 gulden betalen voor bakje aardbeien??

Maandag 15-06
Onkruid gewied. Ook een klus waar geen eind aan komt. Je trekt het uit de grond en ergens anders komt het honderdvoudig op.
Boodschappen gedaan, kraslot gekocht. Was soort vakantielot waarbij je 31 vakjes moest open krassen. Kocht lot impulsief. Heb 31 vakjes open gekrast, niets gewonnen. Verkoopster heeft me per ongeluk 2 krasloten meegegeven maar heb nu geen zin om wéér 31 vakjes open te krassen, ga naar bed. Heb er, however, wel een goed gevoel over. Het feit dat ik tweede lot feitelijk gratis heb gekregen betekent wel iets denk ik.

Dinsdag 16-06
Heb 50 euro gewonnen bij schrijfwedstrijd van Familieberichten. De kop luidde: ‘Wil je ook eeuwige roem en een Irischeque van 50 euro?’ Vooral die eeuwige roem sprak me wel aan. De Irischeque is ook leuk natuurlijk.

Ook op het tweede kraslot heb ik he-le-maal niets gewonnen. 62 vakjes open krassen en dan nog niks winnen, echt belachelijk.

Naar Brandpunt gekeken. Ging over Rovende Roemeense Bendes en de grenzeloze Nederlandse naïviteit. Had wat mij betreft geen uitzending over hoeven te komen, kon ik ook wel vertellen. Nederland is allang definitief de kluts kwijt.

Woensdag 17-06
Het groepje Verlichte Geesten dat op het pluche zit heeft wellicht weer een lumineus plan: een vette Btw-verhoging. De voorzichtig aantrekkende economie moet dus razendsnel de das omgedaan worden. Krankzinnig plan. Toont weer bijzonder weinig compassie met middenstand maar ach, deze regering heeft überhaupt weinig compassie met wie dan ook natuurlijk.

Vreemde actie van Greenpeace. Stenen in het water gooien van een paar duizend kilo met de bedoeling dat er een visnet achter blijft haken waardoor een kotter kan kapseizen (mijn interpretatie) riekt naar een semi-passieve vorm van terrorisme. Schandalig.

Donderdag 18-06
Bij thuiskomst waren ouders er, gaan morgen met z’n allen naar bruiloft van nichtje T.
23.10. Hoor moe beneden liedje zingen en pa en man hebben het over de toestroom van vluchtelingen. ‘Let maar op, er zitten heel wat IS-strijders tussen’ hoor ik een van de mannen zeggen. ‘Dit is de ideale manier om Europa binnen te komen’. Wat een ellende.

Vrijdag 19-06
Bruiloft nichtje Tina. Was grandioos. Ze had nog net geen vuurspuwende kabouters maar verder hadden ze er een enorm spektakel van gemaakt. Nichtje T. zag er prachtig en gelukkig uit en nieuwbakken echtgenoot Willem. ook. ‘Ik wens je veel geluk’ zei ik tegen echtgenoot van nichtje. ‘En mij dan?’ vroeg ze. ‘Wens je mij geen geluk?’
‘Ook’, zei ik. ‘Maar ik wens het hém meer toe’ waarbij ik op echtgenoot wees. Nichtje lachte gelukzalig.

Zaterdag 20-06
God, wat een koppijn. ‘Het is gewoon verkeerd gevallen’ fluisterde ik naar echtgenoot die me licht verwijtend aankeek. ‘Normaal gesproken heb ik echt geen last van een paar glaasjes witte wijn’.
Man verslikte zich bijna. ‘Een PAAR glaasjes? Mens, hoe durf je het te zeggen’.

Na 17 paracetamolletjes ging het een stuk beter. Naar stadje toe, was heel gezellig. Alles leek bijna normaal.

Zondag 21-06 – Vaderdag!
Lieve pap, ik heb het al vaak gezegd maar ik blijf het zeggen: je bent de beste vader die ik me had kunnen wensen en ik ben trots op je!

De zomer is begonnen, en hoe. De regen valt weer met bakken naar beneden. Ben bezig met brief voor Rutte.
Brief gaat zo:

‘Beste meneer Rutte,
Meestal laat ik u maar wat begaan en besteed ik zo min mogelijk aandacht aan wat u zegt en doet. Ik ben het stadium allang voorbij dat ik u nog serieus neem en denk alleen maar: ‘Goddank zal deze regering op een dag tot een ver verleden behoren en zullen we bij de herinnering eraan slechts meewarig kunnen glimlachen.’

Toch hebt u, met uw laatste uitspraken, mijn aandacht even vast weten te houden. Ik heb het over de uitspraken waarin u duidelijk probeert te maken waarom het onmogelijk is het Koningshuis belasting te laten betalen.
‘Het wordt te ingewikkeld om hen belasting te laten betalen’ zegt u. Waarom dat te ingewikkeld wordt snap ik niet zo goed. Voor ons, de gewone burger, kan het namelijk niet ingewikkeld genoeg zijn dus deze logica ontgaat me.

Daarnaast roept u dat ‘de uitkering van de koning eerst bruto gemaakt zou moeten worden’. Ook hierin vraag ik me af: ‘Dus??? Wat is het probleem? Onze inkomsten worden toch ook bruto gemaakt om aan het eind van de rit bijna te halveren zodat we nog een habbekrats overhouden?’ Bovendien denk ik dat de inkomsten van de koning en zijn eega ruim voldoende zijn om royaal van te leven, zelfs al zou over dit ‘netto’ bedrag belasting betaald moeten worden.

U weet – dat is ons bekend – totaal niet wat er onder het volk leeft. De doorsnee burger vindt het onverteerbaar dat juist voor het groepje multimiljonairs – dat wij met z’n allen onderhouden – zo een grote uitzondering gemaakt wordt. Waarom heeft slechts een handjevol mensen het voorrecht om in een belastingparadijs te leven terwijl de rest van het volk tot op het bot uitgeknepen wordt?

Ik zei het aan het begin van de brief al: u hebt mijn aandacht even vastgehouden met deze uitspraken. Nu ga ik weer over tot de orde van de dag met in mijn achterhoofd: ‘Goddank zal deze regering op een dag tot een ver verleden behoren en zullen we bij de herinnering eraan slechts meewarig kunnen glimlachen.’

———–

Ga nu postzegel zoeken. Denk niet dat er iets verandert maar goed, je weet maar nooit. Het gaat om de rechtvaardigheid van het geheel. Want die is in deze zeer ver te zoeken.