VZTZ – Het Hoogstandje

Zondag 07-12
Kerstboom van zolder gehaald. Boom opgetuigd met ballen, slingers en lampjes. Als iemand me vroeger verteld zou hebben dat ik dit op een dag allemaal zou doen zou ik heel hard lachen. Heb zelfs stalletje erbij gedaan. Tja.

Maandag 08-12
Hoorde net dat er onder het Beste Kabinet Sinds WOII een nieuw record gevestigd is: nog NOOIT hebben zoveel mensen in Nederland zelfmoord gepleegd als in 2014. Nog NOOIT.

22.43 uur. Had net vriendin M. aan de telefoon. Ze was ontzet door verhaal over douchecrème en bodylotion. ‘Dat kan toch iedereen overkomen?’ zei ik verontschuldigend.
‘Ja, maar de allerstomsten het eerst’ snauwde ze. Zullen de zwangerschapshormonen wel zijn.

Dinsdag 09-12

Moet steeds denken aan uitzending van Radar gisteravond, deel II waarin ze onthullen over de sinaasappelnetjes die verkocht worden als matjes. Wat een schande. Kan er maar niet over uit dat artsen hieraan meewerken. Wat in- en intriest.

Ga zo slapen, eerst douchen. Met huid gaat het goed, vervel als een gek. Krijg heel nieuw babyhuidje. Misschien moet ik dit vaker doen, is soort van peeling.

Woensdag 10-12
Ex-collega P. belde. ‘Waarom schilder je alle mannen in pak af als boeven?’ wilde ze weten. ‘Dirk heeft ook altijd een pak aan maar ik steek m’n hand voor hem in het vuur.’
Uitgelegd dat er heus wel enkele uitzonderingen bestaan. Vraag me echt af waarom sommige mensen mijn verhalen regelrecht op zichzelf betrekken. Bizar.

Donderdag 11-12
Gewerkt. In de tram zaten achter me 2 Surinaamse vrouwen. ’25 jaar vriendschap heeft ze zomaar verkwanseld’ zei de een tegen de ander. ‘Bij het minste of geringste werd ze kwaad en ging in de aanval. Ik weet niet wat dat was met haar. Het ergste is: ik stond altijd voor haar klaar maar toen ik haar ooit nodig had liet ze het keihard afweten.’
De ander mompelde instemmend. ‘Dat korte lontje van haar is inderdaad heel vervelend, ik weet het. Daar staat ze om bekend, ik ben ook altijd heel voorzichtig met ‘r. Misschien zit ze in de overgang?’

Vrijdag 12-12
Niet te geloven, zo hard als het nu regent. Straks stort het dak nog in. Volgens mij is er al een paar duizend liter gevallen en het is nog geen 12.00 uur.

20.17 uur – Lees net dat Camielleke Eurlings misschien meedingt naar het burgemeesterschap in Maastricht. Eurlings als burgemeester, hahaha. Ongelooflijk hoe ze elkaar toch steeds maar weer de bal toespelen, zelfs als ze overal een puinhoop van maken.

23.30 uur. Ga naar bed. Zag net bij Tan dat Yolanthe zich gruwelijk bezeerd heeft. Ze had een afgrijselijk dikke bovenlip. Wat zou er met haar gebeurd zijn? Verbrand, gestoken, allergische reactie? Arme meid. Hoop voor haar dat het gauw over is, dit is verschrikkelijk.

Zaterdag 13-12
Met dochter dagje naar Groningen, gingen met de trein. Stonden op perron te wachten toen intercity voorbij scheurde. ‘Als ik er nou maar niet per ongeluk voor spring’ dacht ik toen ik ‘m vanuit de verte razendsnel zag naderen. Toen ik het wéér dacht draaide ik me gauw om en liep andere kant op. Voor de zekerheid.  Is toch vreemd?

Ging om 22.45 uur naar bed.

Zondag 14-12
Stond om 08.45 uur op. Heb gewoon 10 uur achter elkaar geslapen. Abnormaal. Hoop dat ik niet iets raars onder de leden heb. ‘Morgen anders even naar de dokter lieverd’ opperde man. Volgens mij was hij sarcastisch.

20.00 uur. Komen net thuis. Vanmiddag met man even op familiebezoek en daarna samen pizza gegeten. Hoorde in pizzeria man tegen vrouw zeggen: ‘Vroeger hadden we op tv programma’s als Van Kooten & De Bie. Tegenwoordig mogen we het doen met hoogstandjes als Spuiten & Slikken. God, wat zijn we toch diep gezonken. ’ Vrouw knikte instemmend.

20.15 uur. Wind beukt tegen huis. Verlang naar de lente. Nog even doorbijten en dan is het weer zover. Ben nu al blij als ik eraan denk.

Category: 01 - Dagboek, VZTZ  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
27 Responses
 1. Rob Alberts says:

  Het vriest hier, maar jouw muziek maakt mij warm.
  Ik wens je een gezonde week toe.

  Vriendelijke groet,

 2. Siegfried says:

  En de winter moet nog beginnen! Goeie moed, de lente komt wel weer

 3. kakel says:

  Is dat Yolanthe? Heeft ze een make-over gehad of een botoxbehandeling?
  Ze zou jouw douchegel eens moeten proberen, daar knapt ze beslist van op ;-0
  BIzar van Camielleke. Toch vraag ik me één ding af: zou half Nederland op zijn kop gestaan hebben als Hoes het met een 27 jaar jongere vrouw had gedaan?
  De pizza-eters hebben gelijk: er is niets te vergelijken met Koot en Bie.
  Liefs Kakel

 4. Marja says:

  Ach wat heerlijk. Een nieuw velletje ……. Nu nog een vachtje en een camera.

 5. Groeien kerstbomen bij jou op zolder?

  owh owh.. D. is niet te vertrouwen.. en P weet dat. Maar ja.. ik zeg er verder niets over.. Zo meteen gaan ze weer bellen. Met D. bedoel ik trouwens ene Daan… nooit ene Dirk.. 😉

  Ik kijk ook niet graag naar treinen die heel hard op een korte afstand langszij komen.

  Nog een paar maanden, als we nou samen duimen, komt die lente misschien wel eerder.

  Love As always
  Di Mario

 6. Mammalien says:

  Na zo’n weekoverzicht van jou kan ik alleen maar stom grijzen. Geen intelligent of meelevend commentaar. Het is gewoon te veel. Maar het smaakt naar meer. VOlgende week weer.

 7. De Fruitberg says:

  De lente komt, wees maar gerust. Maar eerst nog een winter, vrees ik

 8. merel says:

  niet lang meer dan begint het nieuwe jaar en dan komt ook de lente weer wat dichterbij

 9. Ik kan mijn lachen echt niet houden als ik bij jou je VZTZ lees,
  zo herkenbaar ook sommige gedachten en ze dan niet hier
  zwart-op-wit lezen, heerlijk! Ik word er blij van…

 10. Letterzetter says:

  ‘…ja maar de allerstomsten het eerst’ 😉 🙂
  Ik ga weer met rare gleuven naast mijn mondhoeken de nieuwe week in…

 11. Inge says:

  Mijn week begint weer goed met jouw VZTZ

 12. A van de Aa says:

  Misschien behoort Yolante ook tot de allerstomsten…..
  Laten we voor haar hopen dat het nog beter wordt….

 13. Lenjef says:

  Zelfdoding

  voor steeds
  meer mensen
  heeft de toekomst weinig zin

  vaak wordt het hen nooit vergeven
  wanneer ze plots stoppen met leven

  de reden
  heeft helaas
  altijd ergens een pijnlijk begin

  Lenjef

 14. Dorrie Breek says:

  Leuke site heb je. Ik ga je volgen. Ik zag dat je mijn columns ook leest.

  Dorrie Breek

 15. beaunino says:

  Kijk, daar wordt een mens weer blij van

 16. lummel says:

  en ook nog bedankt voor Fisher A

 17. lummel says:

  Z dus zit op mijn toetsenbord naast de A

 18. rietepietz says:

  O ja, de kerststal, staat hier nog op zolder ,komt er alleen af wanneer er klein grut in de familie is …volgens jaar dan maar voor een dan driejarige.
  Het zal wel kloppen dat van “het beste kabinet” , al die zelfmoorden zijn natuurlijk mensen die op het hoogtepunt wilden stoppen, die willen de afgang die onherroepelijk na een hoogtepunt komt niet afwachten….. denk ik!

 19. bentenge says:

  Kooten en de Bie, even denken, zegt me niets. Eén van die vrouwelijke reporterjes van spuiten&slikken vind ik anders wel best leuk en ontwapenend. Op en top Hollands vind ik ze. Wacht, ik ga even googlen…Nicolette Kluijver… ook wel een “hoogstandje”. Proest ik even uit.

 20. Ferrara says:

  Yolanthe een allergie, voor botox zeker. Zonde, ze had zo’n stralend smoeltje en moet je nu zien. Dooie boel. Dat kun je van jouw week niet zeggen, never a dull moment. En de Hermitage, beslist een keertje doen.

 21. Rebelse Huisvrouw says:

  Dank allen, voor jullie reactie! Nog een fijne avond en voor straks: slaap lekker!

 22. gewoonanneke says:

  Ik heb het altijd op hoge bruggen dat ik denk daar zal ik toch niet van afspringen zo stom. Maar goed 10 uur slapen zal je wel even nodig gehad hebben na de kerstboom en stal 😉

 23. appelig says:

  Je wordt nog handig in het opzetten van de boom. Ik heb het dit jaar ook in 1 dag gedaan terwijl ik er vroeger 2 of 3 dagen over deed omdat ik er geen zin meer in had, Ik heb ‘m ook wel eens de volgende dag weer afgebroken.

 24. botervliegje says:

  volgens mij heb jij net zo’n hekel aan de winter als ik
  dan ik?
  nee toch als ik

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: