VZTZ – Over Ellende & Bloemen

Afbeelding van PixabayMaandag 07-12
Met vriendin M. naar stadje. ‘Ik droomde dat ik als kerstcadeautje een vakantie kreeg van echtgenoot’, vertelde ze. ‘In de droom kwam ook een au pair voor. Het enige dat ik hoefde te doen was me van bikini in avondjurk hijsen.’
‘Misschien komt je droom uit’, hielp ik opgewekt meedromen.
‘Nah’, schudde M. mismoedig haar hoofd. ‘Ik denk het niet. Want toen ik over m’n droom vertelde stuurde hij me later op de dag een link met de betekenis van dromen.’

21.09 uur. Las net verhaal over de kunstroof die de Oekraïnen gepleegd hebben. Geluk bij ongeluk is dat Koenders zich er ondertussen mee bemoeit. Kans is nu dus groot dat alles goed komt. Als hij zich tenminste los kan rukken van de spiegel.

Dinsdag 08-12
Las artikel over OV-kaart. ‘De Nederlandse ov-chipkaart is vrijwel de duurste en klantonvriendelijkste van Europa’ stond er. Dat van dat onvriendelijke geloof ik meteen. Nergens ter wereld moet je betalen voor vervanging van een defecte kaart. Of moet je 2,50 betalen om je eigen saldo terug te krijgen. Begrijp niet dat dit allemaal maar mag.

Spitskool in de römertopf gemaakt. Met gehaktballetjes, dadels en amandelen. Was lekker.

Woensdag 09-12
Vriendin A. maakt zich wat zorgen. ‘Ik heb het gevoel dat ik niet meer van deze tijd ben’, zei ze. ‘Van WTF dacht ik dat het ‘Wow – that’s fantastic’ betekende. Gelukkig dat ik het opzocht, anders had ik het naar de nieuwe vriendin van mijn ex gestuurd toen ze appte dat het goed ging met de kinderen.’

Donderdag 10-12
Gewerkt. Na het werk even bij vriendin L. op bezoek.
‘Ik heb het helemaal gehad met de reorganisatie op het werk’ vertelde ze. ‘Vandaag hadden we weer een werkoverleg waarin mijn teamleider met rode koontjes omslachtig uit de doeken deed wat ons nog allemaal te wachten stond.
’Jullie moeten de reorganisatie zien als een ui’ zei hij. ‘Net als bij een ui is het ook hier de bedoeling dat we laag voor laag gaan pellen. Voorlopig zijn we dus nog niet klaar met…’
‘Huilen’ krijste ik voordat hij z’n zin kon afmaken. ‘Voorlopig zijn we dus nog niet klaar met huilen’.

Vriendin L. glimlachte triomfantelijk. ‘M’n teamleider kon er niet om lachen’ vertelde ze tevreden.

Vrijdag 11-12
Naar Leeuwarden, had cadeaubon die nog maar week geldig was. Ontdekte het gelukkig op tijd. Dit keer wel.

19.15 uur. ‘Rutte vond het ‘ONGEPAST’ om Teeven te vragen naar deal die hij sloot met crimineel Cees H.’ ‘Hij wilde niet ‘nieuwsgierig’ zijn. Snap niet dat de man dat durft te zeggen. En dat zonder te lachen. Toch wel weer knap.

Nu 23.15 uur. Ga naar bed. Ben beetje gaar.

Zaterdag 12-12
Was getuige van goed gesprek tussen vriendin M. en haar man.
Man van M.: ‘Denk je dat je het op kunt brengen me niet de hele tijd te corrigeren? Ik ben geen klein kind. We zijn nu bijna 6 jaar getrouwd en…’
Vriendin M.: ‘Vijf jaar. We zijn bijna vijf jaar getrouwd’.
Geniaal.

’s Middags op familiebezoek in Purmerend – familie van man woont op Aruba maar zijn met de feestdagen in Nederland. Gezellig.

Van Miltenburg afgetreden. Knap van die meid dat ze – eindelijk – het licht ziet. Zou de rest een voorbeeld aan kunnen nemen maar nee, die zijn niet van het pluche af te ranselen.

Zondag 13-12
Man kwam thuis met bosje bloemen. ‘Alsjeblieft’, overhandigde hij ze me.
‘Wat lief!’ kirde ik opgetogen. ‘Waar heb ik dat aan verdiend?’
‘Nergens aan’, antwoordde man bedachtzaam. ‘Maar zo voorkom je in elk geval weer heel wat ellende. Dit zouden veel meer kerels moeten doen.’
Ben het helemaal eens met man. Af en toe een bloemetje meenemen zouden veel meer mannen moeten doen. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen. Vooral in december.

Category: 01 - Dagboek, VZTZ
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
17 Responses
 1. M. de Keyzer says:

  Weer mooi geschreven

 2. ria says:

  Brede grijns 😉

  groetjes, Ria

 3. kliefje says:

  Hahaha, idd, dat goede gesprek. Briljant.

 4. Rianne says:

  Ik ben allergisch voor zo maar bloemen.. Zal wel iets met mijn verleden te maken hebben…

  Het was weer een VZTZ om van te smullen …

 5. Korreltje says:

  Mijn man brengt NOOIT bloemen mee! Maar hij corrigeert me ook zelden, dat moet ik toegeven.

 6. Desire says:

  Goed plan van die bloemen! Da’s net zoiets als dat ik als éérst mijn moeder bel, vóórdat ze mij belt … want dan is het ook ellende 😉

 7. Rob Alberts says:

  Fijn dat je deze week weer vrolijk en fleurig afsluit.
  Het nieuws maakt vooral treurig.
  Vriendelijke groet,

 8. rietepietz says:

  praat me niet van de chipkaart , ik ben die krengen altijd kwijt , misschien wel omdat ik ze nauwelijks gebruik, koop me arm aan nieuwe kaarten wanneer zoonlief weer eens in het land is.

 9. Lenjef says:

  Het kan ook een cactus zijn

  sommige mannen geven soms een ferm pak slaag
  aan hun lieveling
  als voorafbetaling
  voor wat ze nog zullen uitspoken lang na vandaag

  Lenjef 😀

 10. Corja says:

  Weet je, er zijn landen waar je gewoon voor een prikje een kaartje koopt voor metro, tram etc. En de economie in die landen draait nog gewoon hoor. En daar zijn de treinen in de spits ook niet achterlijk vol. Ook niet op zondagavond, trouwens, zoals hier vanaf A’dam C. Blij dat die humorloze van Miltenburg is opgestapt. Hoorde trouwens dat W tot politicus van het jaar is uitgeroepen. Dat had nou ook weer niet gehoeven….. Waar moet het toch heen met ons land????

 11. tagrijn says:

  12/12: Ik ga me maar niet afvragen of echtgenote bewust of onbewust op deze manier reageerde. Maar geniaal is het zeker. Geweldig!

 12. EJW says:

  Leuke anekdotes weer. Dat stukje van de vriendin die alles verbetert, heerlijk!

 13. Kakel says:

  Wow- that’s fantastic! Wat een geniale vondst en stukken leuker dan wat de neuk 😉
  Van Miltenburg..tenenkrommend mens. Rutte en Teeven spannen echter wel de kroon. Dat schaamteloze geleuter…
  Mijn man nam afgelopen weekend een flinke bos bloemen mee. Ben ik even blij dat ik niet gevraagd heb waarom, haha!
  BTW: mijn boek is uit ♥
  Lieve groet,
  Mirjam x

 14. Dit stukje verdient ook een bloemetje !

 15. Dank allen, voor jullie reactie! Nog een fijne avond en alvast een mooie (werk)week! (En lekker slapen straks natuurlijk!)

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: