VZTZ – De Optater

Zondag 03-01
21.09 uur. Ben wat doelloos aan het surfen, ga ik vaker doen. Is echt ontspannend, soort yoga for the brains, doe ik veel te weinig. Lees net dat iemand 3 jaar geleden 1.9 miljoen dollar heeft betaald voor een portret van Bea Arthur, ‘Dorothy’ uit Golden Girls. Dan heb je toch echt teveel geld. Geef dat geld maar aan mij, dan poseer ik wel een half uurtje in dezelfde houding.

Maandag 04-01
Volgens vriendin M. moet ik wat meer zinvolle dingen schrijven. ‘Schrijf eens iets over de geschiedenis van Harlingen bijvoorbeeld’, zei ze. ‘Dat vinden de mensen leuk om te lezen’.
Gaat ‘ie dan M.: ‘Omstreeks 1157 stichtte Eilwardus Ludinga het klooster Ludingakerke in het dorp Almenum. De monniken groeven grachten om de handelsvaart beter mogelijk te maken.’ (Bron Wikipedia).
M., bedoel je dit ongeveer? Doe ik volgende keer weer een paar regels! 😀 😀

Was nog restant Polentaschotel, hoefde dus niet te koken.

Dinsdag 05-01
Ben geschokt door het nieuws uit Duitsland dat er tijdens de jaarwisseling vrouwen op straat massaal aangerand zijn. We gaan terug naar de middeleeuwen, dat is duidelijk.

Het komt helemaal goed, niks aan de hand! Hoorde net dat bondskanselier Merkel gezegd heeft dat ‘de daders zwaar bestraft zullen worden’.
‘Wir schaffen das!’ schijnt ze er enthousiast bij geschreeuwd te hebben maar dat weet ik niet zeker.

Woensdag 06-01
Werd rillerig wakker met waterige ogen en pijnlijke keel. Slikken was martelgang. Thuisgebleven en op de bank gehangen met kruikje.

Donderdag 07-01
Thuis. Keel voelt iets beter. Leek wel soort angina-aanval, vreemd. Moet ik even in de gaten houden.

12.53 uur. Lees net dat België cursussen gaat geven aan migranten: ‘Hoe er met respect met vrouwen moet worden omgegaan’. Dat dit soort cursussen überhaupt nodig zijn is toch echt dieptriest. De wereld wordt steeds krankzinniger.

Vrijdag 08-01
Scapino ook failliet. Gaat goed – wat heet: steeds beter – in Nederland. En maar kwaken dat de economie zo aantrekt. Binnenkort zal de Hema ongetwijfeld ook failliet gaan – Hema is immers ook in handen gevallen van rovers dieven tuig boeven graaiers durfkapitalisten en tja, dan houdt het wel zo’n beetje op eigenlijk.

Stapte binnen bij vriendin M., man van M. las net m’n stukje in de krant (deel dagboek staat elke vrijdag ook in de Harlinger Courant maar dan van donderdag tot donderdag). ‘Het is inderdaad dieptriest dat er cursussen gegeven gaan worden’ beaamde hij. ‘En het ergste vind ik: je wordt in dit land direct in de extreemrechtse hoek gezet als je daar wat van durft te zeggen. Dat is toch TE schandalig voor woorden? Als je voor normen en waarden durft te staan krijg je meteen een etiket opgeplakt. We zijn niet tolerant meer – we zijn slaafs, op het beschamende af’.

Zaterdag 09-01
Ze liggen nu al in de winkel, de paaseieren en –hazen en god weet wat nog meer! Dit kan toch niet??? Dit is toch gewoon ziek??? Action, waarom doe je dit nou? Ben je bang dat je te weinig verkoopt? Dat de omzetcijfers wat tegen zullen vallen? Hoeft niet! Ik kom toch wel!

’s Avonds E. & E. op bezoek. Was gezellig. Had grote schaal gevulde eieren gemaakt en eindelijk weer eens bijgepraat.

Zondag 10-01
Zag stukje WNL vanochtend met Monique van de Ven. Monique probeerde ons, de simpele, eenvoudige, achterlijke kijker, duidelijk te maken dat er een complot achter de gebeurtenissen in Keulen schuilt: ‘Ik denk: het is allemaal vooropgezet doel om het asielbeleid van Merkel naar beneden te halen’.

Arme, arme Monique. Je moet geestelijk wel een behoorlijke optater gehad hebben voordat je zoiets met een serieus gezicht in het openbaar durft te zeggen. Hoop dat het ooit nog goed met haar komt maar na deze uitlating heb ik ernstige twijfels.

17.29 uur. Hoef vandaag niet te koken, man gaat andijviestamppot maken. ‘Als jij dat maakt vind ik het nooit zo lekker’ bekende hij vanochtend. Daar kan ik inkomen – ik vind het zelf ook niks als ik het maak.

19.08 uur. Eten was lekker. Ga nu op hometrainer zitten. Heb de afgelopen weken niets aan conditie gedaan, wil fit blijven. En het is ook afgelopen met de kersenbonbons. De extra dozen die ik nog over heb bewaar ik voor volgend jaar. Pffff. Gedoe altijd.

Category: 01 - Dagboek, VZTZ
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
18 Responses
 1. Wat in Keulen, Stuttgart en Hamburg gebeurd is, is niet goed te praten men vermoed dat het georganiseerde groepen zijn. Het houdt de duitse zenders bezig hoe ze dit kunnen voorkomen..

  Dit valt natuurlijk op ondat het massaal is, toch zijn vrouwen, jonge meiden dagelijks een doelwit van zulke praktijjken op het werk, scholen, uitgaansleven alleen zij staan er alleen voor en dat is anno 2016 een kwalijke zaak. Iedere slachtoffer vrouw/man dient een stem te krijgen en serieus genomen worden.

  Hmmm stampot altijd lekker.
  Hoop dat het al beter gaat met je.

  O ik lees niks over alcohol, daar zal 1 iemand blij mee zijn ?

  Geweldig nummer als die in de auto opstaat gaat hij op volle volume ?

 2. bentenge says:

  Europa was zo het enige dat overbleef van de “verlichting”. Dat was is meer en meer op zijn plaats. Nu ja. Wat geweest is hebben we gehad.

 3. Mammalien says:

  Ach, Bowie… Sommige dingen waren vroeger toch wel beter. Hoewel ik liever niet terug wil naar de middeleeuwen.

 4. Jokezelf says:

  En nu is Bowie ook al dood 🙁

 5. Lenjef says:

  De sharia

  we moeten gewoon nog eventjes wachten
  op de weldra nieuwe wetten
  want die maken korte metten
  met het bestraffen van hen die verkrachten

  Lenjef

 6. ria says:

  .Ik leef van dag naar dag en maak me geen zorgen om morgen.
  Weer genoten van jou keek op de week

  Groetjes, Ria .

 7. tagrijn says:

  Van De Ven is weer lekker bezig… Als zij een garnalencocktail op eet verdubbelt haar herseninhoud… Je column was weer een feestje.,

 8. rietepietz says:

  Laat vriendin M lekker kletsen, wiki kan ik zelf wel vinden, ik lees liever jouw verhaal;-)
  Monigue heeft natuurlijk de schijn tegen, ze is blond!

 9. En met een grote glimlach lees, jij bent serieus
  mijn-dag-goedmaker, wat je ook schrijft ;-))

 10. Mickey says:

  De vertrouwde dingen veranderen in rap tempo. Overigens is het aanranden van vrouwen ook in onze cultuur bij sommige mannen heel normaal. Dus misschien is het beter om gewoon alle mannen die zich ongevraagd aan mannen vergrijpen een cursus te geven.
  Mooi kijkje in je leven weer!

 11. beaunino says:

  Riet heeft gekijk, la-ma-lullen!
  Je like knop doet het niet: ik vond het weer leuk!

 12. Kakel says:

  Monique zit te raaskallen. Net als die burgemeester van Keulen: vrouwen moeten een armlengte afstand van mannen houden. Als je alles omdraait, kan ik nog veel meer “zinvolle” “oplossingen” verzinnen. Het ergste is: de daders – Syrische asielzoekers – mogen niet het land niet uitgezet worden, omdat hun land in oorlog verkeert. Lekkere redenering. Misschien had mijn oma het dertig jaar geleden toch niet zo slecht bekeken: pik afhakken en omzomen
  Lieve groet

 13. Corja says:

  Je meent het toch niet serieus hè, van die paaseieren en -hazen! Je raakte in elk geval wel geïnspireerd, met je gevulde eieren! 😉
  De arrogantie van die aanranders: Mevrouw Merkel heeft me zelf uitgenodigd…. maar al die andere vrouwen niet. Afblijven! Sowieso! Wat een achterlijke ideeën houden die lui erop na.

 14. EJW says:

  Je hebt weer een hoop meegemaakt. Maar blijf alsjeblieft schrijven in dezelfde trant als nu. Over geschiedenis valt al genoeg te lezen, hier kom ik voor de eigentijdse belevenissen. Nou ja…één regeltje geschiedenis per blog is eigenlijk niet zo erg..

 15. Plato says:

  We hebben het in Keulen horen donderen. Dat heb je er van als je denkt dat die stad samen met Aken op één dag is gebouwd. Moet je ook niet zoveel buitenlanders ineens toelaten en denken dat het dan goed gaat.
  De wereld is een beetje over zijn theewater. De meest linkse politicus doet zwaardere uitspraken dan Janmaat ooit heeft gedurfd.
  Je stukje is weer leuk, tegen het hilarische aan.
  Toch denk ik: vriendin M. heeft gelijk als ze zegt: ga weer eens echt schrijven.
  Enfin, je maakt het zelf natuurlijk uit. Maar een WE-tje zou toch wel leuk zijn.

  • Je hebt helemaal gelijk Plato – ik moet inderdaad weer eens een WE-tje doen. Ik ben erg druk de laatste tijd met van alles en nog wat (het lezen bij iedereen schiet er verschrikkelijk bij in) maar ik ga m’n best doen. Beloofd!

 16. Joolzz says:

  Erg interessant, die geschiedenisles…. *schater*

 17. Dank allen, voor jullie reactie! Nog een fijne avond, voor straks alvast welterusten en een mooie en goede (werk)week.

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: