VZTZ – De Jetlag

VZTZ09-11Zondag 02-11
23.00 uur. Hangt nog steeds een aangebrande lucht in huis. Ga morgen de boel weer flink doorluchten. Begonnen met seizoen 5 van Boardwalk Empire. Prachtig.

Maandag 03-11
Bij vriendin M. gegeten. Kleine Sam was vrolijk en lief. ‘Hij is altijd blij als hij me ziet, valt dat jou ook op?’ vroeg ik. M. knikte. ‘Hij mag bij je logeren tot z’n twaalfde’, zei ze. ‘Want wat ik de afgelopen nacht met hem meegemaakt heb dat wil je niet weten’. Ze wierp Sam een verwijtende blik toe. Sammetje kraaide er lustig op los. De schat.

Aangebrande lucht is nog steeds vaag te ruiken.

Dinsdag 04-11
Weet niet wat ik had vandaag, maar stond urenlang in de keuken. Wou gezin gezonde dingen voorschotelen. Maakte gegrilde pompoen en gegrilde paprika. Deed er voor de gezondheid ook meteen een broccoli bij. Bakte aardappeltjes, maakte smoothie met boerenkool, appel en blauwe bessen. Maakte kip in rode wijnsaus. Was bekaf tegen etenstijd. Dochter belde om half zes: ‘Ik eet vandaag bij Elize’. Godsamme.

Woensdag 05-11
Gewerkt. Afgesproken met vriendin B. op Leidseplein. Was voetbal maar gelukkig zaten de supporters al in het stadion. Met laatste tram naar huis. In tramhokje stond jongen te bellen met zijn vriendin. ‘Ik kom er nu aan schatje!’ riep hij. Hoorde hem vervolgens verdedigend zeggen: ‘Ik was met de jongens en ik was vergeten te bellen. Je weet toch hoe dat gaat?’
Wat schatje antwoordde weet ik niet maar het gesprek was direct afgelopen. Jongen beende kwaad weg. Schatje zat duidelijk niet op hem te wachten.

Donderdag 06-11
Gewerkt. In de tram, op bankje voor me, zat stelletje. Vrouw moest eerder uitstappen dan man. Ze gaf hem liefdevol een kusje en liep naar de uitgang. Bij de deur keek ze nog eens om maar man keek onverschillig naar buiten. Vond het op de een of andere manier wat sneu.

Hadden weer borrel op het werk. Heb niet teveel gedronken dit keer. Na de laatste borrel moet ik iets aan mijn imago doen.

Vrijdag 07-11
16.43 uur. Ben al sinds vanochtend bezig oude laptop aan de praat te krijgen. Op zich doet hij het wel maar ding ziet geen netwerken. Vreemd.

Dochter moest naar Groningen in verband met soort oriëntatiedag. Ze wil daar volgend jaar gaan studeren. ‘Blijf alsjeblieft zitten volgend jaar’, zei ik. ‘Dat die basisschoolperiode achter de rug is heb ik nog maar ternauwernood verwerkt, moet ik nu alweer…’
Dochter keek me hoofdschuddend aan. Het enige dat ze zei was: ‘Arme mam’.

Vergeten om achter blauwe lamp te zitten vandaag. Als ik nu maar geen herfstdepressie krijg.

Zaterdag 08-11

E-mail gestuurd naar hoofdkantoor van The Sting. Had daar vorige week een jurkje gekocht. Het ding zat als gegoten. Dacht écht dat hij op 40°C gewassen mocht worden, had volgens mij het labeltje bekeken. Dat doe ik tegenwoordig altijd. Toen ik ‘m vanochtend uit de wasmachine haalde bleek hij 15 cm korter te zijn. Keek op site of ze het jurkje nog hadden en belde ook op, maar helaas. Ze hadden het jurkje niet meer. Schreef:

‘Goedendag,
Vorige week heb ik bij The Sting in Leeuwarden een jurkje in de uitverkoop gekocht. Ik was direct verliefd op het jurkje en het zat perfect. Vanochtend haalde ik hem uit de wasmachine en begon spontaan te huilen. Het jurkje is gekrompen en niet zo’n klein beetje ook.’

Hierna nog wat overige info over het jurkje en ik besluit met:
‘Kortom, mijn vraag is: is er in geen enkele winkel in Nederland zo’n jurkje meer te vinden? Ik hoef er namelijk maar één te hebben’.

Hoop echt dat het lukt. 15 cm! Waar gaat die 15 centimeter dan heen vraag je je af?

Zondag 09-11
07.15 uur. Dochter belde me om 04.10 uur wakker. ‘Ik sta voor de deur maar ik ben de sleutel vergeten’. Ze had paar mensen meegenomen en gingen tosti’s maken. Kon niet meer slapen. Had er eigenlijk bij willen gaan zitten voor de gezelligheid maar weet zeker dat dochter daar geen zin in zou hebben.

Nu 13.08 uur. Zit onder blauwe lamp. Ben wat gaar. Ga later misschien wel middagdutje doen. Dit soort gebroken nachten zijn niets meer voor mij. Voelt alsof ik een jetlag heb. En dat zonder veel alcohol.

Category: 01 - Dagboek, Dochter, VZTZ  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
20 Responses
 1. Rob Alberts says:

  Oh wat zou ik graag met extra warm douchen een beetje buikomvang kwijtraken.

  Dikke groet,

 2. Haha dochter wist zeker wat op het menu stond “te gezond” 😉
  Wat ergerlijk met die kledingstukken vandaag de dag ,ook al houd men zich aan de temp dan nog krimpt het *zucht*
  Leuk soms dat eardropping alhoewel met die smartphones wordt het je opgedrongen 😉

 3. Mammalien says:

  En anders hang je hem gewoon aan je autospiegeltje, is in het geval van zo’n mislukte wasbeurt altijd man’s commentaar. Zeer ergelijk.

 4. rietepietz says:

  Gezonde maaltijden en teeners zijn gezworen vijanden;-) nachtelijke moeders trouwens ook , niets nieuws onder de zon.Mooi rijtje foto’s , in het gootje op foto 5 rolde 2 jaar geleden mijn “gouden” pen nadat m’n tas uit m’n hand viel;-(

 5. bentenge says:

  Komaan zeg, 15 cm meer of minder, wie maalt daar om ? 🙂

 6. gewoonanneke says:

  Wat erg zo’n stuk gekrompen. Herken dat op het laatste moment nog even bellen dat er niet thuis gegeten wordt…. Werkt dat zo’n blauwe lamp. Ik moet zeggen dat iedere dag fietsen bij mij heel goed werkt tegen najaarsdipjes.

 7. Desire says:

  Ik moet mezelf toch maar eens (te) heet wassen …
  Je stond dus voor de kat z’n k*t te koken … herkenbaar hoor.
  Had ik zelfs toen m’n kinders nog klein waren. Stond ik uren in de keuken met een rood hoofd in de potten en pannen te reuren. En als ik dan mijn culinaire hoogstandjes op tafel zette kreeg ik te horen ‘wa’s dat dan? Dat lust ik niet!’ … of ze vraten juist alles in een paar minuten tijd op pfffff

 8. Vandaag was lego gewassen in de wasmachine, wat maakt dat een herrie zeg. Gelukkig is er niets gekrompen. Tenminste… het past nog op elkaar. Dus of alles is gekrompen of het is goed gegaan.

  Love As Always
  Di Mario

 9. kakel says:

  Als ik broccoli kook, zoekt mijn dochter elders eten met onderdak. Wat is dat toch met die jeugd en gezonde voeding! Nou eet ik zelf ook liever patat bij Bram Ladage dan broccoli, maar af en toe moet er toch iets gezonds in…
  Een jurkje dat 15 cm krimpt, vind ik niet normaal. Ik hoop dat ze je het jurkje kosteloos toesturen!

 10. A van de Aa says:

  De liefdes van nu zijn niet meer die smachtende liefdes van vroeger met de vele hedendaagse schatjes.

 11. appelig says:

  Is dat geen regel bij jullie thuis dat je na 14.00 uur niet meer kunt afbellen voor het avondeten? Ik zou het invoeren!

 12. Mijn dag goed begonnen na jouw week te hebben gelezen 😉

 13. Prachtige foto’s ook…zoiets niet te vinden in mijn dorp of stad dichtbij, jammer jammer 🙁

 14. De Fruitberg says:

  Leuke foto’s. en de dochter die je zo laat zitten met dat lekkere eten : foei!

 15. Lenjef says:

  Mensen worden alsmaar groter…

  na het prachtige jurkje te hebben gewassen
  wou het ding niet meer passen
  het was gekrompen, te klein
  of zouden haar benen ’nachts gegroeid zijn?

  Lenjef 🙂 🙂

 16. Letterzetter says:

  Wat een zorgen, deze week…
  Krimp. Jaja, ik koop mijn broeken altijd op de krimp. Ik was ze namelijk op 40 of 60 graden in de hoop dat de taille net zo veel krimpt als de lengte. Lauw loene, ik moet nu altijd bretels aan. De verhouding tussen lengte en breedte is bij mijn lichaam een beetje zoek, ik heb gazellebenen. Wat lengte betreft dan, niet qua snelheid, god was dat maar waar!
  Nou ja, bretels zijn best gezellig. Erg handig ook als je snel naar het toilet moet, als je begrijpt wat ik bedoel. Nou, het peil is weer gestegen.
  Morgen eet ik broccoli. Ik heb al gereserveerd bij de Mac.

 17. beauninoblog says:

  Mag jij er ook nooit bij?
  Zo flauw die pubers tegenwoordig.
  Vroeger, ja van vroeger toen ik puber was, waren de moeders gewoon stom, maar nu toch niet meer?!!

 18. Regina says:

  Wat worden kinderen snel groot, hè? Valt af en toe nauwelijks bij te benen. En dat jurkje is wel heel zonde. Hoop dat je je geld terugkrijgt.

 19. Corja says:

  Met mijn dochters had ik het laatst over mijlpalen. Het lijkt wel of die zich steeds sneller opvolgen. Vreemd verschijnsel. Zo gaan ze naar de kleuterschool en zo brengen ze hun eigen kinderen daarnaartoe. Let maar op, Rebelse, voor je het weet gaat je kleinkind naar de universiteit…..

 20. Rebelse Huisvrouw says:

  Dank allen, voor jullie reactie! Nog een fijne avond en voor straks: welterusten!

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: