VZTZ – De Capabele Bestuurder

Afbeelding van PixabayMaandag 18-01
Veel nieuws over Utrechtse serieverkrachter. De man zegt maar één ding: ‘Ik beroep me op mijn zwijgrecht’.
Ongelooflijk. Als ik rechter was zou ik ook maar één ding zeggen: ‘Ik kan geen énkel argument bedenken waarom ik u niet levenslang zou geven’.
Even naar de HEMA. En naar de apotheek. En naar de Plus, de Lidl, en de Action.

Zelf heel stuk van haar afgeknipt, zeker 10cm. Werd te lang. Is redelijk goed gelukt.

Dinsdag 19-01
13.35 uur. Ouders komen straks voor dagje vanuit Rotterdam, alleen maar om naar huis in Harlingen te kijken. Zoeken al tijden leuke woning voor ouders in Harns, hoop dat het dit jaar eens gaat lukken.

Oom H. en buurvrouw Annie kwamen ’s avonds langs. ‘Is het gek dat bijna niemand meer vertrouwen heeft in de Staat?’ zei oom H. ‘Als je kijkt naar wat ze alleen al met de pensioenpot gedaan hebben – diefstal noem ik het. De allerergste woekerpolis is er niks bij’.
Buurvrouw Annie friemelde met haar zakdoek. ‘Wat vind jij er nou van?’ vroeg oom H. Buurvrouw Annie glimlachte verlegen. ‘Ik denk af en toe dat de politieke doofpot ZO ontzettend groot is – als je erin kon lopen zou je verdwalen’.
Iedereen knikte goedkeurend.

Woensdag 20-01
Even naar vriendin M. Man van M. zat aan de keukentafel toen we hem hoorden zeggen: ‘Jeetje. Dat verbaast me nou in hoge mate. Er is geen lek gevonden in de Commissie Stiekem. Hoe bestáát het’.
Het sarcasme droop ervan af. Man was 2 seconden stil. Toen barstte hij los: ‘Het is niet van het pluche af te slaan, het drijft een land de afgrond in en het herbergt ook nog eens een leugenaar. Rara, wat is het?’
M. bekeek echtgenoot lange tijd hoofdschuddend. ‘Vroeger zat je vol spanning en avontuur’, zei ze uiteindelijk. ‘Van dat avontuur merk ik de laatste tijd weinig maar er is in elk geval heel wat spanning overgebleven. Hè lieverd?’
M. en ik glimlachten braaf en vertrokken geen spier, ook niet toen man van M. ons wantrouwige blikken toewierp.

Donderdag 21-01
Verjaardag van broer. Gefeliciteerd lieve broer. Vandaag zou je 49 geworden zijn. Ik hoop dat je daarboven een waanzinnig feest hebt. Laten we vanavond in gedachten samen even proosten – ik zorg voor de wijn. En voor pizza. En als jij nu in de loop van de dag een of ander teken van bovenaf geeft – het maakt niet uit wat! – geloof me: dan is alles helemaal goed.

Broer, volgens mij heb je een teken gegeven: je nichtje is geslaagd voor haar rijbewijs! Heerlijk! Gefeliciteerd babygirl!

Vrijdag 22-01
Naar Leeuwarden, schijnt overal uitverkoop te zijn. Vond het wel meevallen met de uitverkoop maar dat zal wel aan mij liggen. Reken nog teveel in guldens – weiger voor simpel truitje 65 euro te betalen. Doe het niet.

Man van vriendin M. maakt zich heel veel zorgen om de luchtvervuiling in Harlingen. ‘Die schoorsteen van de Omrin zou hoger moeten’ gromt hij dagelijks volgens M. ‘Hij zegt dat er willens en wetens met onze gezondheid gesold wordt. Ik weet niet wat ik ervan moet denken’.
‘Ik ben het helemaal met hem eens’ verklaarde ik. ‘Het is erg vreemd wat er allemaal gebeurt. En de politici maar brullen dat er ‘niets aan de hand is’. Dat heeft de politiek ook jarenlang in Groningen geroepen maar ondertussen’.
M. zweeg. En zuchtte heel, heel diep.

Zaterdag 23-01
Werd geïnterviewd door Radio Stad Harlingen in verband met column in de krant, was erg leuk. Daarna even door stadje geslenterd. Bij Trekpleister lippenstift gekocht. ‘Ach’ zei vrouw bij het shampoo rek tegen andere vrouw, ‘je moet maar zo denken: hij heeft een goed hart’.
‘Ja’ snibde andere vrouw, ‘dat heeft mijn hond ook. En dat hebben artisjokharten ook’.
Haha.

’s Avonds even op bezoek bij P. & E. Kregen het over man-vrouw relatie, een van onze favoriete onderwerpen.
‘Ik word steeds voorzichtiger met wat ik zeg’ vertelde P. terwijl zijn ogen om steun vroegen bij echtgenoot. ‘Bij ons is het ondertussen namelijk ‘Anything you say can and will be used against you’ geworden.’
‘Dat is niet waar’ lachte E. vrolijk. ‘Het is eigenlijk meer ‘dit gesprek kan worden opgenomen voor kwaliteitsdoeleinden’.
Was leuke avond, rosé was verrukkelijk.

Zondag 24-01
11.14 uur. Grijs, Grauw & Mistig. Probeer leuk eind te bedenken voor stukje maar lukt niet. Wil het niet steeds maar over de politiek hebben. Heb me daarom ook voorgenomen niet meer zo vaak over Falende Bestuurders te schrijven. Dat is niet eerlijk – er zijn ten slotte ook enkele goede, niet-falende bestuurders. Bestuurders die WEL capabel zijn, het beste met Nederland voorhebben, Integer en Betrouwbaar zijn. Bestuurder die WEL doen wat ze beloven, bonafide en solide zijn. Bestuurders die WEL rechtschapen, fatsoenlijk en…

15.50 uur. Who am I kidding.

 

Category: 01 - Dagboek, VZTZ
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
16 Responses
 1. A says:

  Heb je je hoofd gestoten ? … Capabele bestuurders .. Yeah Right.

 2. Rianne says:

  Ik geloof er niet meer in… Capabele bestuurders…

 3. Capabele bestuurders? Die zich ook nog eens dienstbaar opstellen? Wil het niet over pasen en pinksteren op één dag hebben. Dat gaat nooit gebeuren. Maar misschien zijn die bestuurders er wel als mijn kleinzoon trouwt met de kleindochter van de paus. Er moet toch iets te hopen over blijven……

 4. rietepietz says:

  Not me! En tóch heb ik óók een hart;-)

 5. Kakel says:

  Wat een briljante omschrijving over de Staat van buurvrouw Annie. Flikker meteen die hele commissie Stiekem er ook in. Kotsmisselijk word ik ervan.
  Hoop dat je broer boven een spetterend feest gehad heeft…
  Liefs Kakel

 6. ria says:

  praat me niet van politiek
  daarvan word ik echt strontziek
  waar vandaag over wordt geleurd
  is stiekem al veel eerder gebeurd

  groetjes, Ria

 7. Jokezelf says:

  Dit is weer een geweldige keek op de week. Leuk begin van de maandag!

 8. tagrijn says:

  Capabele bestuurders… Ze zullen er wel zijn totdat ze de politiek ingaan en meegesleept worden in het partijbelang en dingen moeten roepen waar ze het eigenlijk niet mee eens zijn.

 9. Gefeliciteerd met het behalen van rijbewijs, dat was een mooi seintje van boven.

 10. Desire says:

  Denk inderdaad dat die politieke doofpot (of eigenlijk beerput) heel groot is, hebben we waarschijnlijk geen weet van. Maar Falende Bestuurders kunnen er vast nog wel bij 😉
  Dat was een heel mooi teken van bovenaf 🙂

 11. Jackles says:

  Very relatable. (Sorry kan het Nederlandse woord voor ‘relatable’ niet vinden in mijn hoofd…!)

 12. beaunino says:

  Mooi cadeau van je broer. 49 nog maar:-(
  Wat leuk dat je ouders willen verhuizen. Gezellig voor je.

 13. Rob Alberts says:

  ‘Ik denk af en toe dat de politieke doofpot ZO ontzettend groot is – als je erin kon lopen zou je verdwalen’.

  Prachtcitaat !!!

  Vriendelijke groet,

 14. Lenjef says:

  Pluche woordenaars

  het Avondland waar onze voorouders voor vochten
  heeft ademnood
  het bloedt dood
  omdat zij die geen hart hebben hun ziel verkochten

  Lenjef 🙂

 15. Joolzz says:

  Ach, dat teken van boven. Lief!! Proficiat met de babygril dus!

 16. Dank allen, voor jullie reactie! Nog een gezellig avondje en alvast een goede en mooie (werk)week!

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: