Vakantie!

© Bron: Pixabay - landscape-57073_1280

© Bron: Pixabay – landscape-57073_1280

01.05 uur. O God. O God o God o God o God. Het is zover. Mijn vakantie is aangebroken. Nog een paar uur en we vertrekken. Dan zal ik me – vrijwillig – aan boord van een toestel begeven dat zich met tienduizenden kilo’s aan boord moeizaam de lucht in zal hijsen. De machine zal tegen een onzichtbare berg opklimmen – opkruipen – en bij elke afgelegde meter zal ik me bezorgd afvragen: ‘redt ‘ie het wel?’

Mocht je vandaag of morgen in de krant lezen: ‘Schiphol enkele uren hermetisch gesloten vanwege totaal doorgedraaide en verwarde vrouw’ weet dan dat ik het was. Dat ik het was die schuimbekkend en stuiptrekkend krijsend het vliegtuig verliet voordat het überhaupt de lucht inging. Ik zit nu al aan mijn vierde glas wijn en met een beetje doorzettingsvermogen lukt het me in half comateuze toestand de plek van bestemming te bereiken.

‘Kalm maar kind, ik ben bij je’ probeert mijn moeder me te troosten als ik haar dit allemaal verwilderd opbiecht. Mijn ouders gaan ook mee en vliegen is voor hun net zoiets als een brood bij de bakker halen. Maar zij hebben dan ook niet wat IK heb. Ik heb een compleet op hol geslagen evenwichtsorgaan. Al met al wil ik nu gewoon mijn bagage uitpakken en lekker m’n keukenkastjes uitsoppen.

Goed, dit verhaal leidt tot niets, behalve een uitermate serieuze imagobeschadiging. Ik ga even wat anders doen totdat het zover is om te vertrekken. Waarom hebben we ervoor gekozen om te vertrekken om 06.25 uur in de ochtend? Over een paar uur moeten we al van huis nota bene! Ik ga nog een glaasje wijn halen. Pa, ma, man- en dochterlief doen een dutje en ik doe mijn best om volkomen hersenloos op te stijgen. Misschien moet ik hier toch mee oppassen, want met een te grote hoeveelheid alcohol op kun je een hersenbeschadiging oplopen. Okay dan, ik doe het niet. Ik ga ook gewoon even een dutje doen. Later zie ik wel verder.

————————————

06.35 uur. Neeneeneeneenee – dit gaat niet goed, dit was de bedoeling niet. Dit was helemaal de bedoeling niet. Het plan was dat het vliegtuig op de afgesproken tijd de lucht in ging. Het was niet de bedoeling dat we een uur vertraging zouden hebben. Het ging zo voorspoedig. We kwamen op tijd op Schiphol aan, konden op tijd inchecken en toen we allemaal vastgegordeld zaten werd omgeroepen: ‘In verband met extreme drukte op de landingsbaan van de plek van bestemming hebben we een uur vertraging.’
Om mijn geluk compleet te maken werd en passant ook vermeld dat de twee mannen die op de linkervleugel stonden druk bezig waren een kleine storing te verhelpen.
‘Ik wil eruit’ hijgde ik gejaagd. Mijn ouders wisselden een verontruste blik en ik hoorde mijn moeder iets sissen naar mijn vader dat klonk als: ‘geboorte, zuurstofgebrek, weet je dat niet meer?’
Ik wil die kist uit, ik wil naar huis. Dit voelt niet goed.

————————————–

01.05 uur. Wat heb ik me weer aangesteld. Beschamend gewoon. Nadat de veearts aan boord me een kalmerend middel toediende heb ik de hele vlucht heerlijk geslapen. Ik heb zelfs niets gemerkt van het opstijgen en landen en…….
Nee, terwijl ik dit overlees realiseer ik me dat ik gewoon weer pertinente onwaarheden vertel. Ik heb geen veearts gezien maar geslapen heb ik wel even, wonder boven wonder.

Volgende week, als ik terugga, zal ik mezelf weer in deze poel van ellende storten want enige controle over sommige angsten of gedachtes heb ik niet. Het is vrij sneu ja, dat klopt. Ik denk dat ik maar naar huis ga lopen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
25 Responses
 1. fairlytrue says:

  Hoe ver is het lopen? Ja, als je keukenkastjes uitsoppen prefereert boven vakantie vieren, oh nee, boven vliegen, dan is het ernstig. Er zijn trainingen voor hè? Maar voor die ene keer per jaar zal je daar wel geen zin in hebben. Dingen als: er gebeuren veel meer ongelukken met auto’s en in huis dan met vliegtuigen zullen ook wel niet helpen. Nouja, dan rest me je een fijne vakantie toe te wensen en een goede voettocht weer naar huis straks! 😉

 2. De Fruitberg says:

  Ik voel me ook niet altijd gemakkelijk in ’t vliegtuig. Maar ik weet wel dat veel alcohol voor de start een erg slecht idee is (proefondervindelijk uitgevonden na het drinken van 2 glazen champagne, een gin-tonic, een halve fles witte wijn en een cointreau na de maaltijd op een vlucht naar de VS). Ik dacht dat ik beter ging slapen op’t vliegtuig 🙂
  En jij vliegangst? Je kan toch bijna zelf vliegen?
  Geniet in ieder geval van het verlof

 3. EJW says:

  Stap ook niet graag in zo’n ding. Mijn vakantie houdt ik op 23km afstand van huis. Als ik wil kan ik zelfs lopen. Fijne vakantie!

 4. Respect jij stapt er nog in hahaha mij krijg je met nog geen 10 paarden neer erin .
  Wens je een ieder geval een hele fijne vakantie , geniet ze 😀

 5. En in de tussentijd…genieten!

 6. Rianne says:

  Geniet van je vakantie. Of ben je al aan de terugweg begonnen? Wandelen neemt natuurlijk wat meer tijd in beslag.

 7. appelig says:

  Sterkte alvast voor de terugreis. Ik probeer vliegvakanties altijd te vermijden en dat bevalt prima.

 8. Corline says:

  Ik hoop voor je dat je gedachten niet de hele vakantie in het teken van de terugreis zullen staan. Pobeer te genieten! Maar met vaste grond onder de voeten zal dat best lukken. Fijn dat je moeder mee is om je hand vast te houden op moeilijke momenten. Veel plezier!

 9. O, was jíj dat….

 10. Mrs. T. says:

  Dan kun je misschien het beste meteen aanlopen nu?

 11. A van de Aa says:

  Ik heb ook nog nooit gevlogen dus … wie weet wat ik allemaal zou, zal doen.
  Maar in een vliegtuig kan je niet zeeziek worden.
  Veel plezier met je vakantie.

 12. tagrijn says:

  Je hebt een hele week om bij te komen en vooral: om er niet aan te denken. Veel plezier.

 13. rietepietz says:

  Ik voel hélemaal met je mee …..maar je hébt het toch maar weer geflikt !
  Ik begin er niet eens meer aan en dat is toch niet helemaal leuk als één van je kinderen met z’n gezin in de USA woont !

 14. Nanda says:

  Hahaha…prinses Schijtebroek 😀
  Ik vind het ook eng hoor…vliegen. Ben altijd blij als ik het heb overleefd en je moet niet weten welke gedachten er allemaal door mijn hoofd gaan vóór, tijdens en na het vliegen.
  Fijne vakantie nog en een goede reis terug 🙂

 15. jokezelf says:

  Hartstikke goed van je dat je toch gegaan bent. Ik hoop dat je van je vakantie geniet en je niet al te druk maakt over de terugreis. Ik heb het ook een keer meegemaakt; ik was 22 en moest voor mijn werk naar een drie dagen durende beurs in Brussel. Van mijn baas mocht ik met het vliegtuig en overnachten in een duur hotel. Leuk toch? Ja, dacht ik ook, maar ik was groen van ellende toen ik daar landde. Ik heb ter plekke mijn terugreis geannuleerd en heb de trein terug genomen. (later is het wel goedgekomen hoor en nu draai ik er mijn hand niet echt meer voor om)

  Overigens; dat van die veearts vind ík persoonlijk een erg leuke twist 🙂

 16. ingridblogs says:

  Achhh hahahha…hopelijk is je vakantie leuker!

 17. Sorry, maar ik heb me bijna een hartkramp gelachen 😀 Toch wel errug dapper om met een eigenwijs evenwichtsorgaan in een vliegtuig te stappen. Een mens zou van minder alcoholist worden, hihi. Ik hoop van harte dat je vakantie de moeite van het vliegen waard was! Liefs Kakel

 18. Petr@ says:

  O was jij dat die zo tekeer ging 😉 Hilarisch!!
  Ik was ook op Schiphol. Maar dan om oudste zoon op te halen.
  Gelukkig maar want ik ben ook geen held met vliegen. Ik heb het 1 x gedaan en ik zeg houden zo! Een half jaar later had ik nog pijnlijke oren.
  Nou ja ik kan altijd vragen of de veearts met me mee wil gaan 😉 (als hij dan wel zijn fijne pilletjes ook mee neemt)
  Fijne vakantie!!

 19. tagrijn says:

  Gelukkig weet je in je stukje de humor er nog in te houden. Dus durf ik best te zeggen dat ik af en toe smakelijk moest lachen. Erg hè

 20. Wel ik moet toegeven, bij mij is het prima verlopen dankzij de reistabl. echt voor het eerst in mijn leven GEEN last,…..en veel geslapen :-),…maar geniet er toch maar van van je vakantie!!

 21. rietepietz says:

  Ik kom even zien of je ondertussen de terugreis al achter de kiezen hebt;-) nee dus!

 22. Ik heb nog nooit gevlogen….. Ik gelooft niet dat dit verhaal de aanzet is om het ooit nog eens tr proberen…..

 23. platoonline says:

  Ik ben net ontwaakt uit dezelfde kramp waaraan Kakel bijna bezweken is. En was het nou maar niet zo herkenbaar. Maar dat is het WEL. Het enige verschil tussen jou en mij is dat ik niet hoef te vliegen. Verder kan ik me alles, alles, alles voorstellen, zelfs het uitsoppen der kastjes.

  Waar waren jullie eigenlijk enne… was het tussen die twee vlieg-drift-buien nog een beetje leuk?

 24. Ik zou groen worden bij het idee dat ik te voet terug moest ! Ik wens je een paniekaanval-vrije thuiskomst toe !

 25. Rebelse Huisvrouw says:

  Dank jullie wel allemaal, voor jullie reacties en medeleven 😉 Uiteindelijk besloot ik toch maar te vliegen – lopen zou een maand of 2 duren had ik uitgerekend, dat duurde me net iets te lang 😀

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: