Over mij

lilian‘Toen ik met mijn blog begon was ik van plan te gaan schrijven over belangrijke en zinvolle dingen. Dat is tot op heden geen enkele keer gelukt‘.

Toen ik 12 was schreef ik al verhaaltjes. Dit deed ik met een groene pen en in een oud schrift vertelde ik over een inspecteur die een moordzaak onderzocht. Kennelijk werd ik geïnspireerd door Agatha Christie die ik rond die tijd ontdekte. Op mijn 13de begon ik – met dank aan mijn moeder! – in mijn dagboek te schrijven. Elke dag vertelde ik wat er gebeurd of juist niet gebeurd was:
‘Vandaag naar Colakreek. Roti gegeten. Ruzie met Saskia. Morgen weer naar die stomme school. Vreselijk.’

Toen ik bijna 20 was verhuisde ik vanuit Paramaribo naar Nederland en ik zorgde ervoor dat ik zo snel mogelijk in Amsterdam terecht kwam – the place to be als je 20 bent. Het dagboek werd hoe dan ook bijgehouden:
‘Gisteravond naar de kroeg. Fietsten met z’n allen in de stromende regen naar Paradiso. Lag er pas om 05.00 uur in. Vreselijke kater.’

Na jarenlang in Amsterdam gewoond te hebben (en tussendoor ook nog even in Parijs) verhuisde ik, inmiddels getrouwd en moeder van een dochter, naar het Hoge Noorden. Nee, geen Scandinavië – gewoon Friesland, waar het bijzonder goed bevalt. Het dagboek houd ik nog steeds bij, nu ook digitaal:
‘Nichtendag. Liet per ongeluk fles rode wijn op berber van nicht vallen. ‘Vorig jaar deed je hetzelfde’, krijste nicht. ‘Toen was het rosé’ mompelde ik bedremmeld.’

Mijn blog is een verzameling korte verhaaltjes, columns en dagboekfragmenten en eerlijk is eerlijk: er zit weinig structuur in. Dat zal iets over mij zeggen 😀
Toch hoop ik ooit het boek te schrijven dat ik zelf zo dolgraag zou willen lezen. Het boek waarvan ik, als ik het las, zou zeggen: ‘Had ik dat maar geschreven’. Wie weet lukt dat me ook nog eens een keer, ooit!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
8 Responses
 1. kakel says:

  Je schrijft geweldig!
  Het blijkt wel dat zonder structuur ook prima te schrijven is 😉 Structuur klinkt bovendien saai, wat jouw verhalen zeker niet zijn.
  Alles op je blog lees ik met veel plezier!
  Liefs Kakel

 2. DonQuijotte says:

  Prachtig blog. Dank je!

 3. Anuscka says:

  Ziet er leuk uit hier! Ik ga eens wat meer van je lezen 🙂

 4. Bertie says:

  Likefunctie werkt niet altijd maar ik like het moois dat ik hier lees.
  Is het oké dat ik je op de blogroll zet?

 5. Bertie says:

  Nu nog een reactie om de volgfunctie te gebruiken ☺

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: