De Leugen & De Bevrijding

Bron: PixabayLief dagboek,
Tjonge, wat heb ik je de laatste dagen verwaarloosd. Hoe dat komt dat weet je wel: pa & moe logeerden hier een paar daagjes en van het schrijven kwam niet veel terecht, maar toch: het is niet leuk als ik je helemaal aan je lot overlaat. Goed, zullen we dan maar even de boel bij gaan houden? Lijkt me een goed idee. Eens kijken, waar waren we gebleven. Wacht, ik ga eerst naar beneden om een stukje chocola te halen. Heb ik zelf gemaakt dagboek. In het kader van Gezond & Lekker eten heb ik met behulp van cacaopoeder, kokosvet en dadelsiroop overheerlijke chocola gemaakt en een ieder die ik een stukje geeft waant zich in de zevende hemel, ZO lekker. Ik had, eerlijk is eerlijk, dit zelf ook niet verwacht.
Goed, weekoverzicht: (ik vergeet trouwens de datum van vandaag te vermelden: het is 09-02-2017, de dag waarop het proces tegen Bouterse in Suriname WEER is uitgesteld, een gegeven waarvan ik me heel goed kan voorstellen dat de bevolking en nabestaanden… Enfin. Laat me maar zwijgen. Is beter.)

Vrijdag 03-02
Probeerde een verhaal van 6 woorden te bedenken. Een van de mooiste 6-word-stories is natuurlijk het verhaal van Hemingway: ‘For sale: baby shoes, never worn’ (‘Te koop: baby schoentjes, nooit gedragen’). Het was toch vrij lastig vond ik, zo’n verhaaltje bedenken. Het enige dat in me opkwam was: ‘Ik krijg hem terug. Zeker weten’ maar ja: is dat echt een verhaal? Ik ga toch nog maar wat oefenen.

Zaterdag 04-02
Vanmiddag kwamen ouders. Met moe direct even de stad in waar we bij de Hema een trui kochten (ik een lichtblauwe en moe een lichtroze en als we die allebei aanhebben dan zien we eruit zoals een pasgeboren tweeling eruit ziet waarbij duidelijk gemaakt moet worden wie het jongetje en wie het meisje is). Vanochtend vroeg had ik al een grote pan hachee gemaakt, dat was dus gemakkelijk.

Zondag 05-02
Weeeeehhhhh!! Wat u hier leest is mijn snik, een snik die uit het diepst van mijn hart komt. De Harirasoep bij Nooitgedagt is er niet meer!!! Weeehhhh!!

20.07 uur. Ik ben al wat gekalmeerd dagboek. Ben nog steeds wel erg verdrietig (!!).

Maandag 06-02
21.14 uur. Zojuist had ik oom H. even aan de telefoon. ‘Ik ga een boek schrijven’ vertelde hij. ‘Het boek zal heten: De Grote Leugen’.
‘Dat verbaast me nou helemaal niks’ lachte ik, het temperament van oom H. kennende.
‘Weet je wat De Grote Leugen is?’ vroeg hij.
‘Hmmmm’ begon ik aarzelend. Eigenlijk wilde ik hier niet al te diep op ingaan want moe en ik zouden naar Divorce gaan kijken maar oom H. sprak verder: ‘De Grote Leugen is de Leugen waarin ons wijsgemaakt wordt dat we steeds ouder worden. Dat is helemaal niet waar. De kindersterfte neemt af waardoor de gemiddelde leeftijd hoger wordt, DAT is het verhaal’.

Dinsdag 07-02
Ik voel me ZO beschaamd door iets dat ik zojuist op tv zag, ik kan er straks niet van slapen, dat weet ik nu al. Het grensde aan het ongelooflijke. Het was… het was… Laat me iets specifieker zijn. Zojuist zag ik op tv onze Grote Leider, MP (minister-president) Rutte. Ten eerste heb ik ontdekt wat zijn tactiek is om eventuele vragen te ontwijken: zelf constant blijven ratelen. Zorgen dat niemand anders aan het woord kan komen. Slim. Vervolgens ontdekte ik hoe ongelooflijk doorzichtig de politiek feitelijk is: vijf weken voor de verkiezingen wil onze MP  namelijk opeens WEL goed voor onze oudjes zorgen! VIJF weken voor de verkiezingen!! Ik zei het zonet al: ik kan hier straks niet van slapen dagboek, zo bescháámd ben ik gewoon door wat ik net op tv zag.

Woensdag 08-02
Voor mijn gevoel ben ik vandaag door het oog van de naald gekropen. Qua schande dan hè, niet qua andere erge dingen (hoewel de schande toch ook al erg geweest zou zijn). Ik stond op de parking voor de deur van de Action toen de auto niet startte. Wat ik ook deed: er gebeurde niets. Ik belde pa op (ik was met zijn auto weg, een automaat) om te vertellen dat ik een probleem had.
‘Staat de auto wel in de goede versnelling?’ vroeg pa direct. Daar bleek het hem inderdaad in te zitten. Hmmppfff.

Donderdag 09-02
18.10 uur. Ik moet er steeds aan denken, aan het verhaal van de kindersterfte. Het klopt als een bus: als je tegenover iemand van 80 een baby zet die overlijdt dan is de gemiddelde leeftijd direct 40 jaar. Ik weet eigenlijk bijna zeker dat dit het verhaal is. We worden niet ouder – de kindersterfte neemt af! Zou het zin hebben dagboek, om onze MP dit uit te leggen? Nah. Ik hoorde laatst een mooie spreuk: ‘Alles waar je energie aan geeft blijf je mee verbonden’.

19.55 uur. Ik ga me losmaken van Mark. Helemaal. Opeens heb ik daar grote behoefte aan.

Zelfgemaakte chocola!

Category: 01 - Dagboek, VZTZ
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
11 Responses
 1. Matroos Beek says:

  Lekker, prachtig logje! Van die chocolade zou ik het recept best willen. Ziet er overheerlijk uit. Goed voor de inspiratie, want ik vind ook geen verhaal in zes woorden over ‘lijnen.’

 2. Matroos Beek says:

  ‘Lijnen lukt niet met deze chocolade.’
  Voilà, een verhaal in zes woorden gevonden voor jou. En de afbeelding heb je ook al.
  Smakelijke groet!

 3. Je chocolade klinkt hemels, helaas verdraag ik geen chocolade meer sinds mij operatie. Dat was ook het doel maar ja toch wel jammer..

 4. Bertie says:

  Ach ja, Markje… niet teveel aandacht aan schenken. Beter voor je gemoedsrust. ? Neem liever een extra stukje chcola

 5. Heerlijk weer, die chocolade blijft in mijn hoofd zitten.
  *handje m&m’s pakt* Fijne dag voor jou!

 6. rietepietz says:

  Toevallig hier óók een grote pan hachee gemaakt, mjammie.
  Inderdaad, een automaat krijg je niet aan de praat als hij niet in ‘zn drive staat , handig voor oudjes als ik, en als MR zó goed voor me gaat zorgen ga ik natuurlijk direct een nieuwe auto bestellen.

 7. Rob Alberts says:

  Chocolade, I love iT.
  Mark makes me bad.

 8. ria says:

  H. heeft een geweldige titel bedacht voor zijn boek. Jaja die Mark ,over narcisme gesproken. In Suriname zijn ze mooi genaaid met zo’n vent. Ik ben toch benieuwd hoe hij uitstel telkens voor elkaar krijgt.
  Nu pak ik toch ook even een stukje chocola mmmmm.

 9. beaunino says:

  Zit ook helemaal in the six word sinds vrijdag. Kreeg vanuit het niets ineens link toegestuurd van een lieve ex uit verleden met de opmerking dat hij het wel wat boor mij vond. Vandaag insturen hé, niet vergeten. Da’s meer tegen mezelf;)
  Zit trouwens ook helemaal into de kokosolie. Van binnen en van buiten tegenwoordig. Wat een heerlijk multifult-spul is dàt!
  Ja….losss….lossss, en laat losssssssss

 10. Corja says:

  Ach ja, politiek. Lekker roepen met zijn allen, omdat het verkiezingstijd is. Valse beloftes doen. Nog maar weer een hot item uit de kast trekken. Geld ‘vrijmaken’ voor onderwijs. Het is allemaal te droevig voor woorden. Laten we ons maar op de chocola storten. Hoe maak je dat heerlijks? Kun je niet een receptje bloggen?

 11. Dank voor jullie reacties! Welterusten alvast!

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: