Het Goede Voornemen

Bron: PixabayVrijdag 23-12
Lief dagboek,
Vanmiddag kwam vriendin S. langs. Speciaal voor die gelegenheid had ik een gezonde hartige quiche gemaakt met pompoen, amandelmeel, boerenkool en nog veel meer. Ik kan niet zeggen dat ik erg enthousiast was, sterker nog: toen we later samen de stad in gingen heb ik gauw een patatje oorlog naar binnen gewerkt.

Zaterdag 24-12
Morgen alweer kerst. Met moe boodschappen gedaan en overheerlijke rollades bij de Poiesz gehaald. ’s Avonds… weet ik niet meer.

Dinsdag 27-12
Zo, Kerstmis is ook weer achter de rug. We hebben heerlijke dagen gehad, nu op naar Pasen. Ik heb met de man van vriendin M. om een fles wijn gewed dat de paaseieren en -takken zo rond 7 januari weer in de schappen van de winkels zullen liggen. Man van M. gaat van 10 januari uit.

Oom H. en buurvrouw Annie (zijn vriendin) kwamen ’s avonds langs. We hadden een lange discussie over de terrorist die met een vrachtwagen een aanslag pleegde op een kerstmarkt in Berlijn en vervolgens vrijelijk door heel Europa kon reizen.
‘Die hele Schengenzone is een catastrofe’ gromde oom H. ‘Van deze man zijn we er toevallig achter gekomen dat hij via Nederland reisde maar neem maar van mij aan: er reizen nog veel meer bewapende terroristen lachend door Europa’.

Wat ik constant probeer te begrijpen dagboek: wat is het voordeel van het vrije reizen door Europa? Wat is er mis met paspoortcontrole? Ik voel me geen seconde aangetast in m’n privacy als ik m’n paspoort zou moeten laten zien als ik naar Duitsland zou reizen. Of naar België. Het zal aan mij liggen dat ik niet begrijp waarom er zo’n weerstand is tegen controles. Ik hoop echt dat ik het komende jaar wat slimmer zal worden.

Donderdag 29-12
Terwijl ik dit schrijf staat er beneden een stapel appelflappen op de salontafel bij te komen van hun onderdompeling in de gloeiend hete olie en zit ik met een groot glas ‘Golden Milk’ voor m’n neus. Golden Milk is een drankje met amandelmelk, kurkuma en nog wat specerijen en ja, gevoelig als is ben voor voedselhypes… Enfin.

Zo, hier ben ik weer. De telefoon ging, het was vriendin G. Ze woont nog steeds in één huis met haar aanstaande ex maar ze slapen apart.
‘Ik zit nog met zoveel vragen’ vertelde ze. ‘Vanochtend vroeg ik aan hem WAAROM hij vreemd was gegaan. Hij had geantwoord: ‘Dat ging vanzelf’.

Nu wil ze een cactus op zijn nachtkastje zetten. ‘Hij heeft een ouderwetse wekker die hij altijd uitslaat – hopelijk scheurt ‘ie de pees van z’n hand kapot als hij op de cactus ramt. Als hij dan aan me vraagt: ‘Waarom heb je die cactus daar neergezet?’ zeg ik: dat ging vanzelf’.
Arme G. Arme man van G. Akelige situatie.

23.37 uur. Bedtijd. Voor 2017 wens ik iedereen een mooi, goed en vooral gezond jaar. In principe doe ik niet aan goede voornemens maar voor het komende jaar maak ik een uitzondering. Dat komt door een mooie spreuk die ik laatst las:
‘De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je gedachten’.
Dagboek: mijn hoofd zal het komende jaar gevuld worden met alleen maar prachtige gedachten. Elke dag opnieuw. Ik neem aan dat ik dan het wereldnieuws niet meer mag volgen maar dat zie ik dan wel weer. Als het met dat besluit geen mooi 2017 wordt dan weet ik het niet meer!

 

Category: 01 - Dagboek, VZTZ
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
23 Responses
 1. Voor jou ook een heel goed 2017 met vele dagboekverslagen!

 2. Falderie says:

  Ik wens je alvast een fantastisch 2017 toe!

 3. Wieneke says:

  Ik hoop toch echt, dat jouw hoofd absoluut niet gevuld wordt met prachtige gedachten, want dan wordt het hier wel erg saai. Fijne en vooral veilige jaarwisseling gewenst.

 4. Ik wens je een mooi en creatief schrijfjaar 2017, alles waar je blij en gelukkig van wordt! En vooral ook een hoofd vol positieve gedachtes….kunnen je lezers nog meer genieten van je stukjes!

 5. Matroos Beek says:

  Wat een mooi voornemen. Ik probeer het ook.
  Dat huwelijk van je vriendin is helaas naar de knoppen, met of zonder cactus, een netelige situatie… Radicaal kappen ermee i.p.v. elkaar verder treiteren…
  Beste wensen en veel succes met jouw voornemen!

 6. Wens je heel veel ‘Happy thoughts’ voor 2017

 7. Mies Huibers says:

  Geweldige spreuk en zo waar als wat natuurlijk.
  waarbij ik – nu het voorjaar weer aan het doorbreken is en de dagen lengen – je geweldig wil bedanken voor een jaar schitterende ‘dagboeken’. Zij zijn en blijven – vanwege de humor en soms serieuze ondertoon – een waar genot om te lezen. Elke week opnieuw. Dat je er in 2017 met enthousiasme mee door moge gaan. Proost op het nieuwe jaar!

 8. Bertie says:

  Zodra je je dagboek verkoopt ontvang ik graag een seintje, dan ben ik de eerste. ☺
  En natuurlijk al wat wenselihjk is voor 2017.

 9. peterbake says:

  Paspoortcontrole duurt uren, zorgt voor files, en gedoe, geloof me duurt echt uren. Toen de aanslagen in Parijs waren, was ik om de hoek in St Denis.. Die avond ging ik terug naar Tourcoing … De terrorist sliep die avond om de hoek in Roubaix … Bij de grenspost de volgende ochtend stond een legertje van Politie .. Vertraging een uur of twee, de terrorist had gekozen voor andere route .. Sindsdien reken ik een trip naar Parijs twee uur langer … En er staat nog maar 1 politie agent verveeld voor zich uit te kijken met 1 mitreilleur … Maar goed we zijn al gewend aan het gedoe op de vliegvelden, jas uit, riem uit, schoenen uit, computer uit, computer mee voor controle. Reizen wordt er niet leuker op, de wereld ook niet …
  Desalniettemin een geweldig 2017 ! ( het liefste zonder aanslagen en veel vrede ! )

 10. Corja says:

  Bij de Action zullen de onzin-artikelen voor Valentijnsdag al wel weer in de schappen liggen. Maar ik heb geen zin om het te gaan checken. 🙂
  Paspoortcontrole, daar ben ik voor. En voor controle van ivf-pipetten……
  Een heel goed 2017! En dat “goede” voornemen moet je echt schrappen, dat is de dood in de pot voor je dagboek…..

 11. Lenjef says:

  Zomaar een gedacht

  gedachten vliegen ongezien snel door ons complexe brein
  ze geven onze dag een zomerse kleur
  of zetten aan tot gemopper en gezeur
  zouden zij die niet denken de gelukkigste stervelingen zijn?

  Lenjef 😀

 12. EJW says:

  Fijne jaarwisseling! En idd voor je het weet liggen de paaseitjes weer in de winkel en staat Sinterklaas voor de deur

 13. rietepietz says:

  Die quiche lijkt me ook vreselijk al weet ik niet of een patatje oorlog véél beter is, ik denk het niet. Geeft niet ik eet gewoon hier, en lekker;-)
  Paspoort controle het liefs gisteren weer ingevoerd, wat is er in
  ’s hemelsnaam op tegen!.

 14. Kakel says:

  Een netelige doch begrijpelijke actie wat betreft de cactus.
  Geen gezeik: we zijn allemaal een paspoort rijk, dus invoeren die paspoortplicht! We kunnen er alleen maar voordeel van hebben.
  Afgelopen jaar heb ik je weer met veel plezier gelezen. Op naar een top 2017!
  Lieve groet.

 15. Mrs. T. says:

  Een goed 2017 voor jou en de jouwen!

 16. kliefje says:

  Sorry, maar ik zit hier hardop te gieren om die cactus.

 17. Fijne jaarwisseling en voor 2017… maak er iets moois van! ❤

 18. lummel says:

  In Frs mag je niemand iets wensen voor middernacht. Dat is bijgeloof en dus doe ik mee hoewel ik er zeker van ben dat bijgeloof ongeluk vrroorzaakt. Tot morgen.

 19. Desire says:

  Dan zou je inderdaad het wereldnieuws niet meer ‘moeten’ volgen, want daar worden je gedachten niet vrolijk van … van zo’n vreemdganger die met kracht op een cactus ramt dan wel weer 😉
  Veel goeds gewenst voor 2017!

 20. Rianne says:

  Ik wens je ondanks het vaak ellendige wereldnieuws veel mooie gedachten toe.

 21. ria says:

  Dank voor een jaar lang plezier hier Rebelse en ik wens jou een vrolijk en gezond jaar, daar kan ik dan ook weer van meegenieten:-)

  Het nieuws volg ik elke dag . Toch laat ik de vreselijke dingen die gebeuren mijn gedachten niet overheersen.
  M. heeft gelijk en die twee stumpers G. en haar beenblok tja echt zo’n geval van niet mét en niet zonder elkaar.:-(
  Groetje, Ria

 22. Suskeblogt says:

  Voor mij mogen er weer grenscontroles worden zoals vroeger. Daar is niet verkeerds mee. Verder veel succes en goede gezondheid gewenst in 2017.

 23. Hartelijk dank allen, voor jullie altijd leuke reactie! Nogmaals een heel goed, mooi, inspirerend en vooral gezond 2017. We gaan er weer een feestje van maken!

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: