Een Zomers Dagje – I

Toen Anton die ochtend de deur uitging was hij wat mat. ‘Die hitte!’ dacht hij terwijl hij herhaaldelijk zijn voorhoofd afveegde. ‘Die hitte is ondraaglijk. Ik wou dat het ging regenen, dan klaarde het wat op.’

Hij slenterde op zijn gemak naar het park vlak bij zijn huis in de hoop daar wat verkoeling te vinden. Toen hij neerplofte op een bankje veegde hij weer zijn voorhoofd af. ‘Warm is het hè?’ zei hij tegen de man die op het bankje zat.

De man glimlachte vaag. ‘Ik heb er geen last van’, antwoordde hij terwijl hij Anton enkele seconden aankeek. Een zacht briesje stak op en Anton knikte verheugd. ‘Dit is het betere werk’, lachte hij terwijl hij zijn vinger de hoogte in hield. De man naast hem zei niets.  Hij leek in gedachten verzonken. Hij zag er wonderbaarlijk koel uit, de man, en ondanks het feit dat hij een driedelig pak aan had parelden er op zijn voorhoofd geen zweetdruppeltjes zoals dat bij hem, Anton, wel het geval was.

Anton zakte wat onderuit en sloot zijn ogen. Om zich heen hoorde hij vrolijke kinderstemmetjes, blaffende honden en moeders die hun kinderen riepen. Hij merkte dat zijn oogleden steeds zwaarder werden. ‘Dat komt door die hitte’, dacht hij nog. ‘Daar word je loom van.’ Steeds zwaarder werden de oogleden van Anton en na enkele minuten zakte zijn kin op zijn borst. Hij maakte er ook een zacht ronkend geluidje bij dat ongeveer zo klonk: ‘Ggrrhhh’. Hij sliep nog niet zo heel lang toen een donkere wolk voor de zon schoof.  Vanuit het niets stak een ijskoude wind op en Anton opende zijn ogen. ‘Hoe kan dat nou in die paar minuutjes?’ vroeg hij zich verwilderd af terwijl hij omhoog keek. De lucht boven hem was inktzwart en de uitzinnige wind die door het park joeg deed de afgewaaide bladeren om zijn blote benen kronkelen als woeste, razende reptielen. Anton hersens werkten op volle toeren. ‘Dit is vreemd’ dacht hij en opeens voelde hij zich erg onbehaaglijk. Het leek alsof de dag doodgegaan was.

Anton ging rechtop zitten en realiseerde zich met afgrijzen dat hij helemaal alleen was. De lachende kinderstemmetjes waren verdwenen. De moeders die hun kinderen riepen waren weg. De blaffende honden waren stilgevallen. In plaats daarvan hoorde hij nu alleen nog maar het beangstigende gebulder van de ziedende wind die door de bomen raasde. Anton spitste zijn oren. Hij hoorde ook een ander geluid. Een vreemd, bonkend geluid.

Wordt vervolgd

Category: 02 - Fictie  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
23 Responses
 1. Nannie says:

  O wat spannend ben benieuwd naar het vervolg!

 2. Marja says:

  Pas op voor wat je wenst. Ik ben benieuwd.

 3. Petr@ says:

  Die man heette zeker: Jan de Wind? 😉
  Ben benieuwd naar het vervolg.

 4. Margo says:

  Oei, spannend!

 5. merel says:

  Ben benieuwd naar het vervolg, eerst dacht ik dan Anton een beroerte of een hartstilstand zou krijgen, dat dit de eerste symptomen waren

 6. Ja ook ik dacht dat Anton het aardse had verlaten…Spannend !

 7. Desire says:

  Het MOET iets met de man op het bankje te maken hebben … spannend hoor Rebelse!

 8. Ik hoop op een snel vervolg……..

 9. Inge says:

  Spannend …

 10. Rianne says:

  De Dood in driedelig kostuum… Daar kan ik mij niets bij voorstellen.
  Spannend hoor. Wanneer komt deel twee?

 11. rietepietz says:

  Spannend….. ik vertrouw de man op de bankje voor geen méter!

 12. Di Mario says:

  Dat is vreemd, hoe zou dit aflopen. Is die man in dat kostuum niet te vertrouwen. Zoals vaker mannen in pak niet te vertrouwen zijn.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Ik verdenk die kerel op het bankje ervan… Laat ons niet te lang op het vervolg wachten!

 14. Letterzetter says:

  Vol verwachting bonkt mijn hart… 🙂

 15. A van de Aa says:

  Zo zou het wel eens kunnen zijn…..

 16. ria says:

  Als het driedelige pak zwart is dan, ja dan…..eh is misschien de een zijn dood de ander zijn brood. Ik wacht in spanning.

  groetjes, Ria

 17. meninggever says:

  Niet zwetende mannen in de hitte die ook nog driedelige pakken dragen en het weer kunnen doen omslaan, dat voorspelt weinig goeds…

 18. Appelvrouw says:

  Ik ga het vervolg niet lezen, wordt natuurlijk weer gruwelijk!
  En dat terwijl ik hier helemaal alleen op een grote camping sta, verscholen tussen de bosjes. Ik word’hier heel bang van jouw verhalen.

 19. gewoonanneke says:

  Spannend, ben benieuwd naar het vervolg…….

 20. appelig says:

  Ja, jeetje! Wanneer komt het vervolg? 🙂

 21. lummel says:

  snel dat vervolg

 22. Rebelse Huisvrouw says:

  Dank allen, voor jullie reactie en voor straks: welterusten! (P.s.: deel II volgt binnenkort 😀 )

 23. Spannuuund en in spannende afwachting op het vervolg 😉

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: