De Metamorfose

‘Beste meneer Timmermans,

Vreugde, grote vreugde overviel mij toen ik las over het prachtige, menselijke gebaar dat u wilt maken door de grenzen wagenwijd open te stellen voor mensen die zich achtergesteld voelen in Rusland vanwege hun seksuele geaardheid.
Die groep is een kwetsbare groep in Rusland en dit greep u dermate aan dat u een oproep deed en ze hier het Paradijs beloofde.

Hierbij wil ik toch een kanttekening plaatsen want ik herinner me nog maar al te goed het weggepeste homoseksuele stel in Utrecht waarbij de politiek demonstratief de andere kant opkeek maar goed: dat stel kwam dan ook niet uit Rusland, misschien dat het daaraan lag.
Uw hart gaat duidelijk uit naar de zwakkeren in de samenleving, de minderheden, en dit stemt mij blij. Ziet u: ik beschouw mezelf ondertussen ook meer en meer als een zwakkere. Als slachtoffer van een regime dat er op uit is de onschuldige burger te pesten, treiteren en tot in lengte der dagen uit te knijpen.
Ik besef dat de gemiddelde politicus geen idee heeft van wat er werkelijk onder de bevolking leeft. Ze hebben het vast te druk met het warm houden en koesteren van het pluche waar ze op zitten, maar zo bent U niet! U stáát voor de zwakkeren in de samenleving en daarom doe ik, namens miljoenen zwakkeren in déze samenlevi..’

‘Joehoe, ik ben er!’ hoorde Hendrik-Jan Doordouwer en verstoord keek hij op. In de deuropening stond Afke die hem stralend bekeek en Hendrik-Jan knipperde een paar keer met zijn ogen. ‘En? Wat vind je ervan?’ glunderde ze en ze draaide een sierlijke pirouette.
‘Mooi’, stamelde Hendrik-Jan. ‘Heel mooi’ en verdomd, het was waar: Afke zag er geweldig uit.
‘Ik ben naar de kapper geweest’ verduidelijkte ze, en ze schudde haar hoofd. Haar blonde haar hing in woeste krullen op haar schouders waardoor ze iets van een leeuwin over zich kreeg.
‘Ik liep over de Voorstraat en dacht: kom, waarom ook niet? Daarna ben ik naar de schoonheidsspecialiste gegaan en tot slot heb ik zalig geluncht met Betty bij Het Noorderke. Mijn dag kan niet meer stuk.’

Uit de tas van Zensa toverde ze een vest tevoorschijn en hield dit voor zich.
‘Heb je wéér wat nieuws gekocht?’ riep Hendrik-Jan ongelovig maar Afke gaf geen antwoord. In plaats daarvan zei ze: ‘Wat heb jij allemaal gedaan lieve? Weer druk bezig geweest met brieven schrijven neem ik aan? Als je toch bezig bent: vraag of ze meteen iets kunnen doen aan de verkeerssituatie bij de Lidl en Plus supermarkt. Ik deed er laatst vijf minuten over om de weg weer op te kunnen, zó vast zat het verkeer.’

Hendrik-Jan bekeek Afke wantrouwig. Aan haar stem te horen nam ze hem niet zo serieus en dat beviel hem helemaal niet.
‘Je maakt je veel te druk over al die plucheklevers,’ lachte Afke. ‘Als je je verveelt: ik heb nog genoeg andere klusjes voor je te doen hoor. Dat brieven schrijven begint een sneue bezigheid te worden.’ Afke liep hem elegant voorbij (was haar tred nu ook veranderd door haar nieuwe kapsel?) en installeerde zich bevallig op de bank. ‘Kom eens bij me zitten’ glimlachte ze zwoel en ze schudde haar woeste lokken naar achteren. ‘Ons pluche zit namelijk ook heel erg lekker.’
Met een ruk schoof Hendrik-Jan Doordouwer zijn stoel achteruit en holde naar de bank. Afke in deze bui was een zeldzaamheid. De brief moest maar even wachten.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
31 Responses
 1. Marja says:

  Ik zit hier met een grote glimlach.

 2. Betsie says:

  Een prachtige manier natuurlijk om iemand zijn zorgen te laten vergeten! 🙂

 3. Vrouwen zijn een groot goed, die meestal het negatieve in het positieve toveren doet 😉

 4. rietepietz says:

  Je kunt mannen bést iets duidelijk maken …. als je “hun taal maar spreekt” 😉

 5. Letterzetter says:

  Afke for president!

 6. Betsie says:

  Kwam eens een “meneer” tegen die de taal van de vrouwen beter sprak dan menig vrouw. Later bleek het volgende van toepassing: “als de sodemieter maken dat je wegkomt”.
  Een taal zonder woorden heeft wel wat en is meteen een goed excuus om te gaan winkelen en jezelf te verwennen! 🙂

 7. Petra says:

  Je moet het ijzer smeden als het heet is 😉
  De brief kan wel even wachten!

 8. Die blonde krullen, ik wil dat ook,…….weer en mooi stukje geschreven!

 9. De Fruitberg says:

  Mooi geschreven. Lang leve Afke trouwens

 10. Di Mario says:

  En wat langer wachten is ook niet erg.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Hij is valt heel duidelijk niet op hetzelfde geslacht! ’t Is dat ik geen krullen heb, maar anders….. WOW! Ging ik nu iemand wakker maken!

 12. appelig says:

  Haha, gelukt! Die Afke. 🙂

 13. Kay says:

  Mannen ze hebben soms niet genoeg aan woorden,
  ze moeten leren begrijpen. 🙂

  Op het 1ste stukje tekst:
  laat elk mens zijn eigenheid,
  de wereld is al moeilijk genoeg.

 14. A van de Aa says:

  Momenten van woorden, en momenten van daden !! 😉

 15. Desire says:

  Dat zouden toch meer vrouwen moeten doen hè? Hup naar de kapper, de schoonheidsspecialiste, leuke kleren kopen en je voelt je meteen een blij mens. En daarmee maak je meteen anderen ook weer blij haha!

 16. Corline says:

  Ha, wat leuk. Afke weet van aanpakken. Ze zou minister van onderwijs moeten worden!

  • Rebelse Huisvrouw says:

   Ja, Afke weet wel hoe ze moet laveren. De politiek zou wel iets voor haar zijn inderdaad. Wie weet gaat ze ook nog eens die kant op?!?

 17. Valt nou helemaal niemand er over dat deze meneer zijn principes wel ERG snel aan de kant schuift als zijn libido opspeelt? Deze salonsocialist? Ttssss…. 😉

 18. platoonline says:

  Je bent de laatste tijd flink op dreef. Ook dit is weer zo’n juweel uut ’t hoge noord’n.
  En HJ is geen salonsocialist hoor. Dat ziet die mevrouw uit Mokum verkeerd. Hij weet alleen heel goed dat Afkes bui niet al te vaak voorkomt. Die brief aan Timmerman komt er wel…. daarna 🙂

 19. Al jaren voel ik me een blije vrouw, koop ik leuke kleren, ga regelmatig naar de kapper en geniet van mijn vrijheid in het zuiden van Europa. Tot slot: het weggepeste homoseksuele stel in Utrecht, de stad met toen nog die PvdA burgemeester die er tijdens zijn zes jaar ambtsperiode niet veel van bakte.
  Grtz Mara

 20. EJW says:

  Leuk verhaal weer. Ik mag Afke wel. Hendrik Jan had gelijk, je moet ervan profiteren als een vrouw een zwoele bui heeft..

 21. Lenjef says:

  First Things First

  mannen, ja, zeker kerels met ballen
  heter dan de oude zon
  door het testosteron
  laten alles voor een vrijpartij vallen

  Met een big smile gelezen, Rebelleke! 🙂
  Lenjef

  • Rebelse Huisvrouw says:

   Ik heb jouw mooie reactie ook weer met een big smile gelezen Lenjef!! ‘Heter dan de oude zon’ – geweldig, hoe kom je erop!

 22. gewoonanneke says:

  Wat een mooi verhaal heb je geschreven zeg. Moest er wel om lachen, zag het zo voor me, het eerste gedeelte dan, de rest dacht ik er maar bij .

 23. tagrijn says:

  Mij is altijd geleerd: zaken gaan voor het meisje. Maar ja, als het je zo in schoot wordt geworpen…

 24. Rebelse Huisvrouw says:

  Dag allemaal, dank voor jullie reactie en een goed en gezellig weekend!

Geef een reactie

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers:

%d bloggers liken dit: